Biznis danom završena jubilarna Sinergija 15

Izvor: ItRešenja.com, 24.Okt.2015, 20:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Biznis danom završena jubilarna Sinergija 15

Najveća i najuticajnija godišnja konferencija posvećena informaciono-komunikacionim tehnologijama u regionu Jugoistočne Evrope, Sinergija 15, završena je danas Biznis danom koji je okupio predstavnike vodećih institucija i kompanija u Srbiji.

Microsoft Sinergija je ove godine bila u znaku jubileja i uspešnog poslovanja. Treći dan ove najveće regionalne IT konferencije bio je posvećen biznis sektoru i primeni >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << IT tehnologija u sferama koje direktno utiču na brži ekonomski razvoj zemlje. Biznis dan konferencije fokusirao se na činjenicu koliko primena tehnologija u Srbiji utiče na budućnost čitave zemlje, sa ciljem da predstavi sve mogućnosti koje IT sfera pruža u poslovnom okruženju.

IT sektor je jedan od segmenata srpske privrede koji ima izuzetan razvojni potencijal, i u prethodnih 10 godina stekao je značajnu ulogu u domaćoj ekonomiji. Nastavljanjem ulaganja u IT sektor i njegovim adekvatnim usmeravanjem, stvara se prostor za izuzetan napredak i drugih, povezanih, sfera privrede i ekonomije u Srbiji. Ova i povezana pitanja bile su teme centralnog panela Javno Privatno Partnerstvo (Private Public Partnership) na Biznis danu u okviru Sinergije 15.

„Microsoft prepoznaje neophodnost formiranja održivih partnerstava među akterima u javnom i privatnom sektoru, kako bi se ispunili svi zahtevi koji se postavljaju na ekonomskom tržištu u konstantnoj fluktuaciji. Mi pružamo ključne komponente kompletnog rešenja koje se nudi kroz partnerstvo javnog i privatnog sektora, i na taj način osiguravamo da se ljudi iz javnog i privatnog sektora na najbolji mogući način angažuju u osnaživanju građana. Srbija ima veliki potencijal u IT sektoru koji direktno utiče na unapređenje i drugih privrednih grana, a samim tim i života građana“ izjavio je Željko Vujinović, Generalni direktor Microsoft-a u Srbiji i Crnoj Gori.

Učešće u panelu su, pored Željka Vujinovića, uzeli Sava Savić iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Aleksandar Kemiveš iz Privredne komore Srbije, Vjekoslav Bobar iz Uprave za zajedničke poslove republičkih organa, Dejan Cupać iz Piraeus banke i Miloš Radivojević iz kompanije Ernst & Young. Jedan od zaključaka sesija održanih na Biznis danu je da se najadekvatnija i najinovativnija rešenja za konkurentniju poziciju na globalnom tržištu, danas i u bliskoj budućnosti, najbolje pokazuju kroz rad u cloud-u, koji je trenutno jedina platforma koja pruža odgovore i na najsloženija pitanja i probleme savremenog poslovanja i života u svetu koji je definisan sve većom potrebom za mobilnošću. Učesnici su istakli potrebu podizanja nivoa edukacije jer se stvaranjem većeg broja inženjera dugoročno obezbeđuje razvoj svih privrednih grana.

Trećeg dana Sinergije demonstrirani su i najbolji primeri saradnje i primene Microsoft inovacija i rešenja u cilju povećanja produktivnosti u institucijama i kompanijama.

U skladu sa sloganom Innovate it, Sinergija 15 je po prvi put otvorila vrata i za najširu publiku, a u okviru Microsoft Experience Corner-a, IT entuzijasti, ljubitelji novih tehnologija i svi zainteresovani posetioci imali su jedinstvenu priliku da se upoznaju sa aktuelnim uređajima sa Windows operativnim sistemom, ali i da provere kako neke od najpopularnijih Microsoft aplikacija rade na drugim platformama.

Sinergija 15 je tokom tri dana okupila 1500 učesnika, ugostila preko 60 uglednih predavača iz zemlje i inostranstva, koji su se bavili najaktuelnijim IT temama kroz brojna ekskluzivna predavanja, edukativne radionice i poslovne skupove. Kroz više od 70 sesija i u okviru šest tematskih celina, posetioci su imali priliku da saznaju sve o inovativnim tehnološkim rešenjima, i njihovoj primeni u svim sferama života.

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.