Vežbajte kao Severina Vučković

Izvor: S media, 12.Apr.2011, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vežbajte kao Severina Vučković

Pevačica Severina Vučković važi za jednu od najzgodnijih dama na Balkanu - a tu titulu nije zaradila samo zahvaljujući genima. Kako je pokazala u knjižici koju je promovisala kao deo programa Skeyndor za borbu protiv celulita, pored krema i zdrave ishrane, neophodne su vežbe. Njen trener Edin Mehmedović kaže da su vežbe koje su predstavili prilagođene svima, jer kao teret koristite sopstvenu težinu.

- Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << su vežbe istezanja i vežbe snage. Trening je sličan pilatesu ili jogi, ali mnogo dinamičniji. Severina i ja u treningu ne koristimo ništa od sprava koje viđate u teretanama. Suština ciljanog funkcionalnog treninga je što ekonomičnije i efikasnije vežbe koje jačaju više od jedne grupe mišića, a bez dodatnih opterećenja- Težina sopstvenog tela dovoljna je da postignemo željeni efekat. Vežbamo pokrete, pa zato vežbamo ne samo mišiće, već i kosti i ligamente - objašnjava Mehmedović.

Naš sagovornik kaže da je manja i mogućnost povreda prilikom izvođenja ovakvih vežbi nego rada na spravama, ali morate biti skoncentrisani na pravilno izvođenje. Naučno je dokazano da se efikasnost vežbi povećava za 70 procenata ukoliko razmišljamo o tome šta radimo. Osoba koja čita novine dok vozi sobni bicikl će imati slabije rezultate nego osoba koja upola kraće vozi bicikl i misli o tome šta radi, kaže Mehmedović.

- Severina i ja radimo mnogo komplikovanije izvrtanje nego što je to prikazano u knjižici - kaže Mehmedović. - Da biste postigli i održali izgled tela kakvo ona ima, morate raditi mnogo na sebi. Ona je veoma usredsređena i disciplinovana osoba. Ne postoji vežba za koju kaže da joj je preteška ili da ne želi da je radi.

Vežbe za seksi guzu (VIDEO)

Vežbe za lepše i veće grudi (VIDEO)

Telo bez celulita za 30 dana

Dakle, vreme je da prestanemo da pronalazimo izgovore zašto imamo premalo vremena za vežbanje i navalimo na izvrtanje u Severininom stilu. Mehmedović kaže da, ukoliko želimo da vidimo rezultate, moramo da vežbamo tri puta nedeljno, ne više i ne manje od sat. Obavezno pri svakoj vežbi stegnite mišiće stomaka da biste ih ojačali. Svaku vežbu bi trebalo uraditi deset puta, sa što kraćim pauzama.

Vežba za trbušnjake, ruke i rameni pojas

Podignite opruženu nogu visoko iznad kukova, pa kroz izdisaj potiskujte savijeno koleno na grudi. Izvodimo prvo jednom nogom, a zatim drugom.

Vežba za bočne stomačne i mišiće trupa

Oslonjeni na pod dlanovima i prstima na nogama, podižemo ispruženu ruku sa istovremenom rotacijom kukova. Vežbu izvodimo naizmenično, jednu pa drugu stranu.

Vežba za jačanje bočnih mišića trupa, unutrašnje i spoljašnje strane bedara i zadnjice

Oslanjamo se samo na lakat i stopalo. Sa čvrsto stisnutim stomakom i bez pomeranja kukova, podižemo gornju nogu što više od donje noge. Ukoliko je vežba preteška, oslonite i drugu ruku na pod. Izvodimo prvo jednom nogom, a zatim drugom.

Vežba za rotacijske mišiće trupa, prednje i zadnje strane bokova i zadnjice

Početni položaj u čučnju, oslonac na petama, a ruke držimo iza glave sa široko raširenim laktovima. Izvodimo naizmenične rotacije trupa u jednu, pa u drugu stranu. Pazite da što manje rotirate kukove dok izvodite vežbu.

Vežba za donji deo leđa, zadnju stranu bedara i zadnjicu

Iz uspravnog stava, sa osloncem na jednoj nozi lagano savijenoj u kolenu i rukama podignutim iznad glave, naginjemo se unapred. Zadnju, opruženu nogu podignuti do položaja paralelnog sa podom, a težište prebaciti na petu noge na kojoj stojimo.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.