Sudijski ekspert: Ilić je grešio, Severina nije zaslužio crveni

Izvor: B92, 09.Mar.2024, 22:46

Sudijski ekspert: Ilić je grešio, Severina nije zaslužio crveni

U 172. "večitom" derbiju nije bilo pobednika (2:2), što je više obradovalo Partizan.

Ipak, crno-beli imaju više razloga da upere prstom u glavnog sudiju Pavla Ilića, makar prema rečima sudijskos eksperta Zdravka Jokića.

On je, gostujući na TV "Arenasport", istakao da je debitant grešio u nekoliko navrata najveće svetkovine srpskog fudbala.

"Sudija koji prvi put sudi, dobro se kretao, dobro sarađivao sa timom. Sem kad je pokazao na korner >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u poslednjim minutima umesto na gol-aut", rekao je Jokić, a onda su krenule redom sporne situacije.

Kao grešku je istakao dosuđen faul Kalulua nad Hvangom u 21. minutu, iz čega je potom fudbaler Partizana dobio i žuti karton.

Istakao je da nije bilo faula nad Nathom prilikom kornera za Zvezdu posle kog je Spajić postigao prvi gol na meču.



"Igrač Zvezde je u borbi za poziciju, Kalulu dolazi, on gura Natha, on je gurnuo Natha. On ga je oborio, oni se bore za poziciju, a onda dolazi Kalulu i gura Natha
", rekao je Jokić.

Sporna je bila situacija u 72. minutu, kada je Hvang oborio Kalulua kao poslednji igrač odbrane, ali sudija Pavle Ilić mu je pokazao samo žuti karton.

"Dobra odluka sudije da bude samo žuti karton. Mora da se gleda kontrola lopte, raspored ostalih igrača. Ne može da se kaže da je fudbal Partizana imao očiglednu priliku za postizanje gola".

Ipak, kako nije bilo isključenja za Hvanga, Jokić smatra da nije trebalo da ga bude ni za Ksandera Severinu koji minut kasnije.

"Igrači padaju, nije skok u pitanju, a ni sudija nije bio baš toliko blizu. Svi se pitamo šta se desilo, kako je došlo do faula, a čim se pitamo i dugo gledamo snimak, znači da nije jasno. Drugi žuti karton, pogotovo na derbiju, mora da bude vidljiv za sve na stadionu, da niko ne postavlja pitanje šta se dogodilo. To ovde nije bio slučaj. Mislim da je ovde moglo da prođe bez kartona. Nama su na predavanjima govorili da karton mora „sam da izađe iz džepa", rekao je Zdravko Jokić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Severina,   Večiti derbi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.