Crnogorskom kralju heroina pevala i Severina

Izvor: Vesti-online.com, 21.Okt.2014, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crnogorskom kralju heroina pevala i Severina

Kontroverzni rožajski biznismen Safet Kalić, poznat i kao "crnogorski kralj heroina", optužen za pranje novca stečenog švercom droge, uhapšen je u Beču s lažnim kosovskim pasošem, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore. Čovek čije ima široka javnost do juče nije ni znala, u estradnim krugovima u regionu bio je poznat po galantnosti, pa je na njegovoj svadbi pevala i čuvena Seve koja je za dve otpevane pesme zaradila neverovatnih 50.000 nemačkih maraka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević i direktor policije Slavko Stojanović na konferenciji za medije naveli su detalje hapšenja begunca za kojim su crnogorski nadležni organi tragali godinama.

Kalić, optužen za pranje osam miliona evra zarađenog prepordajom droge u Nemačkoj, uhapšen je s lažnim pasošem i od njega zavisi dali će odmah biti izručen Crnoj Gori ili će se čekati procedura predvi]ena postupkom ekstradicije.

Hrvatskim medijima je hapšenje Kalića interesantno jer kako bi podsetili da je na njegovom venčanju bila angažovana i Severina, koja je za smo dve otpevane pesme zaradila 50.000 nemačkih maraka. Severinin menadžer Tomislav Petrović tada je pokušao da opravda pevačicu: "Severina nije proveravala čime se bave mladenci, porodica i prijatelji. Na gostovanje je otišla po preporuci Đorđa Novkovića".

Ministar Konjević nije želeo da saopšti gđe se Kalić krio od 2011. kada je za njim raspisana poternica, niti čime se bavio tokom bekstva. On je uhapšen u saradnji sa austrijskom policijom na osnovu međunarodne poternice.

Kalić se smatra jednim od ključnih narko dilera heroina na severnoj ruti kroz Crnu Goru ka zapadnoj Evropi. U Višem sudu u Bijelom Polju početkom oktobra je završeno suđenje Kaliću, njegovom bratu Mersudinu i supruzi Amini, a izricanje presude je bilo zakazano za danas, ali je naknadno odloženo za 3. novembar.

Nije, međutim, jasno šta će biti s tim suđenjem, jer to zavisi od postupka izručenja Kalića Crnoj Gori. Kaliću i njegovoj porodici i ro]acima oduzeta je imovina vredna više od 22 miliona evra.

Pogledajte kako je izgledala čuvena Safetova svadba na koju se dolazilo i helikopterom, a gde je zbog šenlučena moralo da interveniše 100 policajaca. naravno, svi su opozvani.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.