Izvor: B92, 16.Dec.2009, 01:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeljotres pogodio Umbriju

Rim -- Zemljotres jačine 4,2 stepena Rihterove skale pogodio je italijanski region Umbriju, izazvavši manju štetu ali ne i ljudske žrtve.

Potres se najjače osetio u okolini grada Peruđe, preneo je Rojters. Lokalne vlasti evakuisale su oko 500 stanovnika starih zgrada, koje su oštećene u potresu i oni će biti smešteni u jednoj fiskulturnoj sali, dok šteta ne bude procenjena.

Snažan zemljotres pogodio je u aprilu italijanski region Abruco. Poginulo je oko 300 ljudi, dok je više desetina hiljada ostalo bez kuća.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zemljotres u Italiji

Izvor: Radio 021, 16.Dec.2009

Zemljotres jačine 4,2 stepena Rihterove skale pogodio je italijanski region Umbriju, izazvavši manju štetu ali ne i ljudske žrtve. Potres se najjače osetio u okolini grada Peruđe, preneo je Rojters. Lokalne vlasti evakuisale su oko 500 stanovnika starih zgrada, koje su oštećene u potresu i...

Nastavak na Radio 021...

Potres u italijanskoj regiji Umbrija

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Dec.2009

Talijanske vlasti evakuirale su u utorak više stotina ljudi nakon što je potres jačine 4,2 stepena Richterove skale pogodio središnju regiju Umbrija, izazvavši manju štetu ali ne i ljudske žrtve. Potres se najjače osjetio u okolini grada Perugie, prenio je Reuters. Lokalne vlasti evakuirale...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.