Snažan zemljotres pogodio Indoneziju

Izvor: Vesti-online.com, 23.Dec.2009, 06:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Snažan zemljotres pogodio Indoneziju

Snažan zemljotres pogodio je u noći između utorka i srede oblast indonežanskih ostrva Mentavai, u blizini Sumatre, ali nije izdato upozorenje na opasnost od cunamija, niti ima izveštaja o pričinjenoj materijalnoj šteti i eventualnim ljudskim žrtvama.

Potres je bio jačine 5,9 stepeni po Rihteru, sa epicentrom na dubini od 19 kilometara i na udaljenosti od 113 kilometara jugozapadno od Padanga, glavnog grada provincije Zapadna Sumatra, saopštio je Američki >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << geološki institut, a prenela agencija Rojters.

Više od hiljadu ljudi izgubilo je život kada je razoran zemljotres pogodio oblast Padanga prošlog septembra. Indonežanski arhipelag leži unutar takozvanog "Pacifičkog vatrenog prstena", za koji je, zbog sudaranja kontinentalnih ploča, karakteristična česta seizmička i vulkanska aktivnost.

U decembru 2004, katastrofalan zemljotres, magnitude 9,1 po Rihteru, pokrenuo je cunami koji je usmrtio 230.000 ljudi.
Pogledaj vesti o: Seizmološki Zavod Srbije

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Snažan zemljotres pogodio Indoneziju

Izvor: RTS, 23.Dec.2009

Snažan zemljotres pogodio je noćas oblast indonežanskih ostrva Mentavai, u blizini Sumatre, ali nije izdato upozorenje na opasnost od cunamija, niti ima izveštaja o pričinjenoj materijalnoj šteti i eventualnim ljudskim žrtvama...Potres je bio jačine 5,9 stepeni po Rihteru, sa epicentrom na dubini...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.