RADOVANOVIĆ: U KRALJEVU MOGUĆI NOVI LAGANIJI POTRESI

Izvor: Kurir, 12.Jul.2011, 19:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RADOVANOVIĆ: U KRALJEVU MOGUĆI NOVI LAGANIJI POTRESI

BEOGRAD - Direktor Republičkog seizmološkog zavoda Srbije Slavica Radovanović izjavila je da Kraljevčane, posle današnjeg zemljotresa jačine 2,8 jedinica Rihterove skale, u narednih godinu dana očekuju novi slabiji potresi, ali da neče biti jači od novembarskog zemljotresa.

Radovanovićeva je podsetila da je Kraljevo i juče pogodio zemljotres >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << jačine 2,1 jedinica Rihterove skale i dodala da takva pojačana frekvencija zemljotresa magnitude iznad dve jedinice Rihtera govori da se na tom području mogu očekivati naknadni udari.

"Ne očekujemo zemljotrese jače od zemljotresa koji je Kraljevo pogodio novembra prošle godine, ali naknadni udari bi mogli biti intenzivniji od današnjeg. Najjace što bi se, moglo očekivati, su zemljotresi sa magnitudama oko četiri stepena Rihterove skale", rekla je Radovanović Tanjugu.

Direktorka Seizmološkog zavoda je građanima Kraljeva poručila da je "najgore prošlo 3. novembra i da sve što dolazi posle toga, nije toliko opasno".

"Nema razloga za brigu", poručila je Radovanović i podsetila da su mnogi objekti "preživeli" razorni zemljotres jačine 5,4 stepena Rihterove skale koji je Kraljevo pogodio 3. novembra.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.