Više nego udvostručena potražnja kompanija za Samsung sklopivim pametnim telefonima

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 07.Dec.2022, 14:04

Više nego udvostručena potražnja kompanija za Samsung sklopivim pametnim telefonima

Samsung Electronics objavio je da je broj prodatih Galaxy Z Fold i Galaxy Z Flip pametnih telefona za korporativnu upotrebu više nego udvostručen u odnosu na isti period prošle godine. Broj sklopivih pametnih telefona koje je Samsung isporučio poslovnim korisnicima od januara do oktobra 2022. godine je povećan za 105% u poređenju sa istim periodom 2021.(1)
>> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com <<
Uz očekivanja da isporuka preklopnih pametnih telefona dostigne 16 miliona jedinica širom sveta(2), što je povećanje za 73%, a očekuje se da prodaja u 2023. godini dostigne 26 miliona jedinica. Jednostavno obavljanje više zadataka istovremeno na velikom ekranu i moćna optimizacija aplikacija za sklopive uređaje takođe doprinose tome da se poslovni korisnici sve više odlučuju za njih.

S obzirom da kompanije prelaze na politiku rada sa bilo kog mesta, potrebna im je tehnologija za nove načine ostvarivanja maksimalne produktivnosti. Sklopivi telefoni posebno privlače sektor finansijskih usluga, gde 74%(3) finansijskih savetnika koji su učestvovali u anketi kaže da je stalna povezanost preko mobilnih aplikacija bitna ili ključna.

Samsung Galaxy sklopivi pametni telefoni su napravljeni da ponude mogućnosti za nove načine rada i kreativnosti“, kaže KČ Čoi, izvršni potpredsednik i direktor globalnog mobilnog B2B tima sektora za mobilno iskustvo u kompaniji Samsung Electronics, koji je dodao: „Ovaj nagli rast ulaganja potvrđuje potrebu naših poslovnih korisnika za svrsishodnim inovacijama u cilju unapređenja produktivnosti zaposlenih.“

Model Galaxy Z Fold4, Samsung sklopivi pametni telefon četvrte generacije, predstavlja idealno rešenje za poslovne korisnike koji obavljaju više zadataka istovremeno. Uprkos tome što je malih dimenzija i ,kada je sklopljen, može da lako stane u džep, ovaj model nudi veliki, proširivi ekran, što olakšava rad u poređenju sa standardnim ekranima pametnih telefona.

Proširivi ekran modela Galaxy Z Fold4 nudi veću radnu površinu i pogodan je za korišćenje funkcija gotovo kao na računaru. Savršen alat za obavljanje više zadataka istovremeno i uparivanje aplikacija, taskbar kao na PC računaru omogućava korisnicima da upravljaju, otvaraju i prelaze sa jedne na drugu aplikaciju bez prekida procesa rada.

Velika površina ekrana se takođe savršeno uklapa u rad sa više otvorenih prozora. Galaxy Z Fold4 može da otvori do tri aplikacije istovremeno, uključujući dve iste radi direktnog poređenja. Na primer, korisnici mogu da odgovore na poruku poslatu preko Gmail-a dok gledaju dva prozora u kojima je otvoren Chrome pretraživač, baš kao da rade za radnim stolom sa više ekrana.

Galaxy Z Fold4 telefon se takođe prilagođava potrebama obima posla. Flex mode režim rada omogućava korišćenje nekih od ključnih alata za video pozive bez upotrebe ruku, a sada može da podrži i namensko elektronsko potpisivanje i pravljenje beleški na partnerskim aplikacijama upotrebom olovke S Pen.(4)

Rad uz pomoc preklopnih telefona je popularan u mnogim poslovnim sektorima i industrijama. Trenutna konkurencija na tržištu je ogromna, naročito u sektoru finansijskih usluga. Profesionalcima su potrebni najbolji alati koji im pomažu da održe kontinuitet i rutinu, čak i kad rade na daljinu.

Njihovi uređaji moraju da podržavaju složene procese i obim rada, uključujući obaveštenja, istraživanja, grafikone, kao i da im obezbede prednost u snazi i produktivnosti koja im je potrebna da bi ostali konkurentni. U saradnji sa vodećim partnerima u svom sektoru, Samsung je unapredio korisne funkcije modela Galaxy Z Fold, što je dovelo do rasta potražnje za sklopivim telefonima za poslovnu upotrebu.

Prema jednom nedavnom istraživanju, Bloomberg Professional(5) je aplikacija za finansijske usluge koja se najviše koristi među profesionalcima u oblasti investicija kao što su trgovci, analitičari i menadžeri(6). Ona koristi prednost jedinstvenog faktora forme Galaxy Z Fold telefona kako bi finansijskim profesionalcima omogućila pristup Bloombergovim tržišnim podacima, analitici, vestima i komunikaciji u pokretu na intuitivniji i imerzivniji način, uz isto iskustvo korišćenja i funkcionalnost na koje su korisnici navikli. Prilagodljivi prikaz aplikacije Bloomberg Professional na modelu Samsung Galaxy Z Fold4 nudi jednostavan kontinuitet rada i obavljanje više zadataka istovremeno u pokretu. Korisnici mogu lako da prelaze sa ekrana poklopca, koji je idealan za brze Instant Bloomberg (IB) razgovore, na veliki ekran na kom se lakše čitaju članci, prate tržišni podaci u realnom vremenu, pretražuju portfelji ili vrši analiza grafikona. Ovo finansijskim profesionalcima omogućava da još bolje obavljaju posao na svom sklopivom uređaju.

DocuSign(7) predstavlja vodeće rešenje za elektronsko potpisivanje koje koristi 24 od 25 najboljih kompanija sa liste Fortune 500 Financial(8), takođe je optimizovan za Android 12L. Galaxy Z Fold4 olakšava potpisivanje dokumenata na velikim ekranima. Korisnici sada mogu brzo da prevuku i spuste priloge iz imejla u režimu višestrukog pregleda direktno u DocuSign eSignature i brzo zaključe poslove u pokretu sa Samsung olovkom S Pen(9) i namenskim potpisom u fleksibilnom režimu rada.

Za finansijske profesionalce koji rade i u kancelariji i van nje, DocuSign nudi iskustvo korišćenja nalik onom na PC računaru zahvaljujući Samsung DeX režimu rada. Jednostavnim povezivanjem uređaja sa monitorom i uz podršku visoke rezolucije i prilagodljivom dizajnu DocuSign-a, profesionalci imaju iskustvo na istom nivou za bilo koju veličinu ekrana ili orijentaciju.

Samsung je takođe sarađivao sa kompanijom IBM na rešavanju izazova sa kojima finansijski profesionalci mogu da se suoče u podršci klijentima kada rade sa bilo kog mesta. IBM iX, partner za dizajn iskustva korišćenja u okviru IBM Consultinga, radio je sa jednom od vodećih finansijskih institucija na razvoju mobilnog iskustva koje imovinskim savetnicima pomaže da brzo pristupe i upravljaju informacijama vezanim za tržište i portfelje. Integracija Samsung DeXa i olovke S Pen omogućava korisnicima da vrše interakciju sa podacima, prevlače i spuštaju fajlove iz jedne aplikacije u drugu, pretvaraju ručno pisani u kucani tekst i čak stavljaju digitalne potpise u okruženju koje je u potpunosti nalik na računar na svom sklopivom uređaju. Samsung filozofija otvorenosti je takođe omogućila da se u okviru interfejsa za više aplikacija uvrste druge popularne aplikacije za video pozive, kontakte klijenata, imejl i rasporede.

Samsung je posvećen saradnji sa vodećim partnerima u svom sektoru u cilju stvaranja novih mobilnih iskustava i širem zajedničkom radu u narednim mesecima kako bi se iskoristile revolucionarne tehnologije kao što su sklopivi pametni telefoni.

(1) Prema internim podacima. Brojke porede period januar-oktobar 2022. sa periodom januar-oktobar 2021. godine.

(2) Izvor: Counterpoint Research www.counterpointresearch.com/foldable-smartphone-shipments-2022

(3) Izvor: Coalition Greenwich, „The Modernization of Mobile Apps: Financial Markets Professionals Seek Continuity of Experience.“ Oktobar 2022.

(4) Olovka S-pen se prodaje odvojeno od Galaxy Z Fold4.

(5) Bloomberg Professional zahteva odvojeno instaliranje aplikacije i pretplatu na Bloomberg Terminal. Dostupnost može da zavisi od tržišta i modela.

(6) Izvor: Coalition Greenwich, „The Modernization of Mobile Apps: Financial Markets Professionals Seek Continuity of Experience.“ Oktobar 2022.

(7) DocuSign zahteva odvojeno instaliranje aplikacije. Dostupnost može da zavisi od tržišta i modela.

(8) Izvor: DocuSign, “About DocuSign” www.docusign.com/company

(9) Olovka S-pen se prodaje odvojeno od Galaxy Z Fold4.

(10) IBM-ove aplikacije i servisi mogu da zahtevaju odvojeno instaliranje aplikacije. Dostupnost može da zavisi od tržišta i modela.

(11) Olovka S-pen se prodaje odvojeno od Galaxy Z Fold4.


O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung novinarsku sobu na adresi news.samsung.com.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Povezane vesti

Globalna proizvodnja pametnih telefona pala za 11% u Q3 2022. godine

Izvor: Piplmetar.rs, 07.Dec.2022

. Cela industrija je zabeležila pad, što se odrazilo na broj proizvedenih jedinica od 289 miliona u periodu od jula attain septembra 2022. godine, što je pad od 0,9% u odnosu na prethodni kvartal i 11% pad u odnosu na isti duration prošle godine.. Ekstremno mala potražnja je rezultat strategije...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.