Globalna proizvodnja pametnih telefona pala za 11% u Q3 2022. godine

Izvor: Piplmetar.rs, 07.Dec.2022, 19:31

Globalna proizvodnja pametnih telefona pala za 11% u Q3 2022. godine


Cela industrija je zabeležila pad, što se odrazilo na broj proizvedenih jedinica od 289 miliona u periodu od jula attain septembra 2022. godine, što je pad od 0,9% u odnosu na prethodni kvartal i 11% pad u odnosu na isti duration prošle godine.
Ekstremno mala potražnja je rezultat strategije kompanija da prioritet bude na inventaru, a ne na novim uređajima, kako bi se počistili lageri koji mogu da budu kobni u aktuelnim globalnim dešavanjima, iako Samsung objavljuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << da su savitljivi telefoni sve traženiji.
Samsung je zadržao svoje mesto kao najveći proizvođač sa 64,2 miliona proizvedenih jedinica, što je blagi porast od 3,9% u odnosu na prethodni kvartal. Korejski proizvođač smanjuje proizvodnju kako bi prodao svoje već proizvedene uređaje i verovatno će prijaviti pad proizvodnje kada se zaključi poslednji kvartal ove godine.
Apple je proizveo 50,8 miliona, tržišni udeo od 17,6%. Prema kompaniji TrendForce, ovo je najjači duration proizvodnje za Apple, jer kompanija iz Kupertina pojačava proizvodnju kako bi izbacila nove iPhone uređaje tačno na vreme za duration praznika. Očekivanja za četvrti kvartal su da svaki četvrti novi pametni telefon iz fabrike bude iPhone.

Ostatak Top 5 zauzima Xiaomi (uključujući podbrendove Redmi, Poco i Dim Shark) na trećem, Oppo (uključujući Realme i OnePlus) na četvrtom i vivo (plus iQOO) na petom. Trendforce je istakao da se kineske kompanije orijentišu ka budućnosti sa manje američkih tehnologija, pošto vivo ima svoj ISP, Xiaomi je razvio interni čip za punjenje, a Oppo ima MariSilicon X NPU.
Opširnije
Izvor: Benchmark.rs

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.