TEST: Samsung A5 2016 – Očekivano odličan

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 22.Mar.2016, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEST: Samsung A5 2016 – Očekivano odličan

Plus: Kvalitet izrade, ekran
Minus: Slabiji grafički čip, kamera ne snima 4K
Samsungova serija A po mnogo čemu je naslednik popularnog modela Galaxy Alpha, a najpre po vrhunskom kvalitetu izrade, dobro odmerenim tehničkim karakteristikama i upotrebljivosti kod koje nije ostavljen prostor za kompromise. Od ovogodišnjih predstavnika pomenute porodice najpre smo ugostili model A5, odlični multifunkcionalni telefon dijagonale 5,2 inča.
Prepoznatljiv kvalitet
U odnosu na prošlogodišnju varijantu, A5 za 2016. godinu krasi nešto drugačiji ali ništa manje dopadljiv dizajn. Umesto oštrih i oborenih, dobili smo zaobljene metalne ivice koje i dalje obezbeđuju stabilan položaj na dlanu i veoma prijatno iskustvo rukovanja aparatom. Posebno nam se svidelo što su obe površine – napred i pozadi – prekrivene Gorilla Glass staklom otpornim na grebanje. To kompletnom aparatu daje oreol kvaliteta i robustnosti pomešane sa elegancijom. Ekran je, sasvim očekivano, Super AMOLED u Full HD rezoluciji, sa dobro poznatim izraženim kontrastom, zasićenim bojama i jasnom slikom.
Ispod displeja je smešten hardverski „Home“ taster koji istovremeno služi i kao biometrijski čitač otiska prsta. Kao i kod prethodnika, očitavanje je precizno i brzo, pa je dovoljno samo da prislonite prst i telefon će biti otključan. Proces registracije otisaka takođe je jednostavan i „bezbolan“. Pozadi se nalazi objektiv kamere u rezoluciji 13 megapiksela, sa malim LED blicem. Premda nema mogućnost snimanja 4K video klipova, kvalitetu foto i video snimaka malo šta može da se zameri. Optička stabilizacije slike i veliki otvor blende garantuju dobre rezultate i pri slabijem svetlu, a softverska podrška i opcije ručnog podešavanja dozvoliće iskusnijim korisnicima dodatnu kreativnost.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TEST: Samsung A3 – Trojka za peticu

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 23.Mar.2016, 14:31

Plus: Kvalitet izrade, male dimenzije. Minus: Nešto slabija rezolucija, nešto viša cena. U prethodnih nekoliko godina svedoci smo trenda sve većih ekrana na pametnim telefonima. Dijagonala od pet inča, nekada smatrana za ekstremno veliku, danas je na neki način postala standard. Zbog toga su i...

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.