TEST: LG Zero – Premium kamuflaža

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 23.Mar.2016, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TEST: LG Zero – Premium kamuflaža

Plus: Kvalitet izrade, korišćeni materijali, ekran
Minus: Stariji procesor
Do pre dve godine stvari su bile mnogo jednostavnije. Postojali su skupi premijum „flagšip“ modeli i veliki broj raznoraznih što jeftino napravljenih, što relaitvno pristupačnih ostalih aparata. Onda su počeli da se pojavljuju „uzurpatori“ tog poretka u vidu izuzetno kvalitetno napravljenih i izuzetno agresivno zacenjenih „kineza“. Svojim metalnim ili gorila glass šasijama i kvalitetnim displejima, počeli su ugrožavati „flagšip“ modele lidera na Andorid tržištu.
Nakon perioda ignorisanja, veliki Andorid igrači su bili primorani da odgovore, te je Samsung lansirao svoju A seriju. Sony, pak, pažnju je dao svojoj M seriji, drastično je približavajući Z seriji. HTC je dramatično povećao kvalitet na svojoj Desire seriji. Huawei je „rafalnim“ lansiranjem palete modela našao „formulu“ sa P8 Lite modelom. LG je slično „lutao“ izbacujući veliki broj maštovito nazvanih modela koje je prilično teško bilo zapamtiti i razlikovati. Međutim pred kraj prošle godine su pronašli recept za dobitnu formulu i lansirali LG Zero, koji je nedavno stigao i na naše tržište i uvršten je u ponudu najvećeg nacionalnog mobilnog operatera.
Šta tačno podrazumeva taj „tajni recept“? Na prvom mestu dizajn, dobar dizajn. LG je u potpunosti iskoristio činjenicu da je poslednji stigao na megdan i svo to vreme je iskoristio da dizajnira, subjektivno govoreći, nalepši model ove nove „pristupačni flagšip“ klase. Mašinska obrada je perfektna, uklapanje aluminijumskog tela sa plastičnim delovima ispod kojih se nalaze antene je perfektno, kao i uklapanje displej matrice u okviru kućišta. Posledica dobrog dizajna i kvalitetne izrade jeste, logično, odlična ergonomija pri upotrebi. LG Zero odlično leži u ruci. Korisnici većih dlanova će bez problema i sa uživanjem koristiti sve mogućnosti Andorid OS-a, samo sa palcem. U tome krucijalno pomaže izvrstan displej. Gorila 3 staklo prekriva odličnu matricu od pet inča, rezolucije 1280×720 sa veoma besprekorno preciznim digitajzerom između. U prevodu, LG Zero ima perfektan i nadasve prijatan taktilni odziv, koji zaokružuje već opisanu pristupačni flagšip priču.

Razlog zbog kog jedan aparat koji izgleda i koristi se kao flagšip, a košta koliko i običan plastični mainstream smartphonte, leži u onome što se nalazi ispod aluminijuma i stakla. Već smo rekli da se ispod Gorila Glass zaštite nalazi matrica od 720×1280 naspram 1440×2560, kod punokrvnog flagšip aparata, kao što je LG G4. Međutim u realnom svetu, mimo onoga koji kreiraju marketinške službe sa svojim igrarijama velikih brojki, perceptivna razlika u samom korišćenju je zaista teško opažajuća. LG Zero ima fenomenalan displej, rekli bismo čak i ponajbolji u svojoj 720p klasi. Svakodnevno korišćenje je pravo uživanje. Boje su prirodne, bela je čista, kontrast je izvanredan – crna je veoma izražena.
Zalazeći još duplje ispod stakla i matrice se nalazi štampana ploča sa jeftinim i veoma popularnim Qualcomm Snapdragon 410 procesorom. Ultra popularan procesor sa odličnim balansom, mogućnosti, štedljivosti i cene. Ovaj procesor isporučuje taman dovoljno performansi da je u svakodnevnom radu, LG Zero prijatno brz i u procesiranju svih operacija koje u serviraju aplikacije različitog tipa, i u iscrtavanju šarenolikog Android ekosistema. Na poslednjem nivou, zapravo i van osnovne debljine telefona, nalazi se kamera. Kućište kamere viri par milimetara na naličju aparata i u sebi krije senzor od trinaest megapiksela. Odmah valja staviti do znanja da ne smete dozvoliti da vas flagšip izgled samog aparata, navede na pomisao da mu je i kamera flagship kvaliteta. Ona je verovatno jedina veća zamerka koju imamo u vezi sa aparatom. Kamera je tek prosečna i ako ste dovoljno strpljivi isporučiće vam fotografije koje su više podsetnici na važne vam stvari u životu, negoli živopisne uspomene na dragocene trenutke. Fokusiranje je sporo, ali u odnosu na pravi flagšip – u odnosu na cenovnu klasu je regularno. Algoritam za obradu fotografija je previše agresivan u nastojanju da nadoknadi manjkavosti senzora i optike. Ali, s druge strane selfi kamera je prilično dobra. Opet u kontesktu cenovne pozicije aparata. Nije širokougaona za „selfiranje“ u društvu sa separeom, ali će dati odlične „solo-selfi“rezultate.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Povezane vesti

TEST: LG 34UM68 – Širina monitora do perifernog vida

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 23.Mar.2016

Plus:. Odličana ergonomija u podešavanju svih parametara monitora. Jedinstven osećaj u igranju sa 21:9 rezolucijom. Minus:. Previsoka cena i pored izostavljanja DisplayPort kabla. previsoka pikselizacija usled premale rezolucije na ogromnoj dijagonali od 34″. U poslednje dve godine, industrija monitora...

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.