Samsung predstavlja liniju uređaja poboljšanih veštačkom inteligencijom za 2024. godinu na World of Samsung

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 20.Feb.2024, 19:16

Samsung predstavlja liniju uređaja poboljšanih veštačkom inteligencijom za 2024. godinu na World of Samsung

Samsung Electronics, pionir u iskustvu korišćenja povezanih uređaja, domaćin je konferencije „World of Samsung“. Od 20. februara, u sklopu događaja biće prestavljena najnovija linija Samsung proizvoda za 2024. godinu, uključujući TV, audio, Smart Home te mobilne i digitalne uređaje.

„Kompanija Samsung kreira inovacije kako bismo ponudili iskustvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << koje našim korisnicima pomaže da vode udobniji i povezaniji život. Od našeg prvog AI pametnog telefona i vodećih[1] QLED TV uređaja, naši proizvodi su zasnovani na snazi platforme SmartThings i AI inovacija“, izjavio je Bendžamin Braun, direktor marketinga Samsung za Evropu. „Na događaju „World of Samsung“ slavimo moć veštačke inteligencije današnjice i njen stvarni uticaj na život korisnika sada i u budućnosti.“

Ovogodišnji „World of Samsung“ dovodi medije i partnere u Nemačku kako bi upoznali nove Samsung uređaje i iz prve ruke iskusili kako nova generacija uređaja, ojačana  pomoću veštačke inteligencije, čini život jednostavnijim, praktičnijim i povezanijim. Tokom događaja, Samsung će podeliti detalje svoje vizije „AI za sve“, koja se fokusira na načine kako će tehnologija omogućiti ljudima da intuitivnije i praktičnije upravljaju svojim uređajima.

Premijerno predstavljena prošlog meseca na Galaxy Unpacked događaju, Galaxy S24 serija donosi nova mobilna Galaxy AI iskustva[2]. Na World of Samsung, posetioci će moći iz prve ruke da isprobaju kako veštačka inteligencija unapređuje gotovo svaku interakciju na najnovijim flagship Galaxy pametnim telefonima.

Među izdvojenim funkcijama trebalo bi spomenuti Note Assist, u sklopu aplikacije Samsung Notes, koja pomaže da se naprave AI-generisani sažeci sastanaka, kao i šabloni koji beleške slažu u definisane formate kako bi ostale organizovane i sažete.

I na kraju, serija Galaxy S24 označava prekretnicu u istoriji pretraživanja jer po prvi put uvodi intuitivno pretraživanje pomoću funkcije Circle to Search sa Google-om. Kako bi korisnicima Galaxy uređaja ponudio neverovatan novi alat, Galaxy se obratio svetskom lideru u pretraživanju, kompaniji Google, i otkrio nove forme pretrage jednostavnim pokretom. Dugim pritiskom na Home taster, korisnici mogu da zaokruže, istaknu, pišu ili kliknu na bilo šta na ekranu njihovog Galaxy S24 uređaja da bi videli korisne i kvalitetne rezultate pretrage. Tako, ako na društvenim mrežama, na primer, i vide jaknu koja im se sviđa, mogu jednostavno da označe tu sliku i odmah prelaze na stranicu proizvoda.

Na događaju „World of Samsung“ će biti prikazana linija TV i audio uređaja za 2024. godinu, uključujući modele Neo QLED 8K televizora iz aktuelne godine i inovacija Micro LED koji nude vrhunske mogućnosti za svakog korisnika.

Pokretan poslednjom generacijom procesora, NQ8 AI Gen 3, snažni i inteligentni Samsung Neo QLED 8K televizor za ovu godinu nudi neuporediv kvalitet slike. Novi procesor, treće generacije, ima ugrađenu AI procesorsku jedinicu (NPU), dvaput bržu od prethodne generacije, i najbrži je Samsung procesor do sada, što omogućava kvalitet slike koja korisnike dovodi bliže omiljenom sadržaju, moglo se čuti tokom predstavljanja. Za ljubitelje sporta, AI Motion Enhancer Pro, rešava uobičajene probleme s prenosom visokih rezolucija utakmica, smanjujući izobličenje lopte. Automatski prepoznaje vrstu sporta i primenjuje odgovarajući model detekcije lopte, koristeći AI tehnologiju dubokog učenja.

Na „World of Samsung“ će biti prikazana i nova Transparent MICRO LED inovacija koja predstavlja ogroman iskorak u tehnologiji ekrana. Ona kombinuje estetski dizajn sa tehnološkim napretkom i ne samo da nudi kvalitet slike veran stvarnosti, već se i integriše sa budućim tehnologijama za neograničene mogućnosti u primeni providnih ekrana. Pored toga, Samsung Transparent MICRO LED odlikuje se savršenom jačinom osvetljenosti i inovativnim dizajnom bez rama, kao i neprikosnovenom providnošću zahvaljujući visokoj oblasti otvaranja u okviru svakog piksela za veću jasnoću sadržaja i vidljivost predmeta iz realnog života iza ekrana.

Na događaju će takođe biti prikazani Samsung novi moderni TV uređaji i nove funkcije za još savršenije personalizovano iskustvo po meri korisnika. The Music Frame je prilagodljiv i raznovrstan zvučnik koji se savršeno integriše sa platformom SmartThings. Funkcioniše kao nezavisni bežični zvučnik ili može da se upari sa Samsung TV uređajem i zvučnikom preko funkcije Q-Symphony za još bogatiji zvuk i basove. Music Frame se uklapa u životni prostor i izgleda kao ram za sliku kako bi dopunio uređenje i ponudio bogat zvuk.

Na „World of Samsung“ će takođe biti prikazani Samsung BESPOKE kućni aparati koji nude još veću udobnost korišćenja zahvaljujući poboljšanoj povezanosti i AI integraciji. Odlikuju se elegantnim dizajnom i najnovijim mogućnostima i nude futuristički stil i dodatnu funkcionalnost za moderan dom.

Ostali kućni aparati BESPOKE linije takođe koriste najnovija AI dostignuća. Zahvaljujući novoj cirkulacionoj pumpi i AI poboljšanjima softverskih algoritama, nova Bespoke AI mašina za veš sada prevazilazi minimalne zahteve za ocenu A po energetskoj efikasnosti za čak 40%[3]. Pored toga, funkcija AI Wash koristi pet različitih senzora da inteligentno prilagodi rad mašine pri svakom punjenju za temeljnije i efikasnije pranje. Unapređena funkcija AI Object Recognition za Bespoke Jet Bot Combo™ znači da ovaj aparat sada može da se kreće preciznije nego ikad jer je povećan broj predmeta koje prepoznaje, a dolazi sa funkcijom AI Floor Detect, tako da može da preppozna različite površine i prilagodi potrebnu jačinu čišćenja( baš kao što već može štapni usisivač Bespoke Jet AI).

Za više informacija o celoj Samsung ponudi proizvoda na bazi AI posetite www.samsung.com/rs

O kompaniji Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung inspiriše svet i oblikuje budućnost idejama i tehnologijama koje donose transformaciju. Kompanija redefiniše svetove televizora, pametnih telefona, nosivih uređaja, tableta, digitalnih uređaja, mrežnih sistema i memorije, LSI sistema, livenih i LED rešenja. Za najnovije vesti posetite Samsung news.samsung.com.

[1] Proizvođač broj 1 po prodaji već 17 godina

[2] Galaxy AI opcije biće dostupne besplatno najmanje do kraja 2025. na podržanim Samsung Galaxy uređajima

[3] Na osnovu Samsung internog testiranja, odgovarajući modeli iz serije WW8000D su 40% efikasniji od granice neophodne da se dostigne A klasa energetske efikasnosti po EU regulativi br. 2019/2014.

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.