Samsung lansirao pametni telefon povezan na 5G mrežu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2019, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung lansirao pametni telefon povezan na 5G mrežu

Kompanija Samsung je u Južnoj Koreji započela prodaju telefona "Galaxy S10 5G", prvog pametnog telefona koji će biti povezan sa 5G mrežom.

Ovaj telefon je, međutim, za sada dostupan samo kupcima u domovini te kompanije - Južnoj Koreji, prenosi portal "Tech Radar".

Južna Koreja je juče uvela 5G mrežu, dva dana pre nego što je planirano, čime je obezbedila prvo mesto u trci za ovu tehnologiju.

Toj državi, koja slovi za tehnološku silu, uvođenje 5G bio je prioritet koji će doprineti jačanju ekonomije i koji će omogućiti 20 puta bržu povezanost sa internetom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.