Samsung istražuje slučaj samozapaljivanja Note 7 u Kini

Izvor: B92, 19.Sep.2016, 12:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung istražuje slučaj samozapaljivanja Note 7 u Kini

Južnokorejska kompanija Samsung je tek danas objavila da istražuje navode o paljenju smartfona Galaxy Note 7 u Kini, gde je Samsung prethodno saopštio da su svi telefoni u prodaji bezbedni i da ne treba da budu obuhvaćeni globalnim povlačenjem.

Ukoliko se najnoviji navodi pokažu kao tačni, to će produbiti rastuće probleme južnokorejske kompanije sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Galaxy Note 7 uređajem i njegovom baterijom koja se može zapaliti tokom punjenja, prenosi agencija AP.

Jedan od korisnika kineske društvene mreže je u nedelju napisao da se Galaxy Note 7 njegovog drugara tokom vikenda zapalio i priložio je sliku oštećenog telefona.

Telefon se, prema tvrdnjama tog čoveka, zagrejao i počeo da vibrira, nakon čega je eksplodirao. U drugom slučaju se navodi da je telefon eksplodirao dok je korisnik na njemu igrao video igricu.

Samsung je 1. septembra pustio u prodaju Note 7 u Kini, da bi narednog dana objavio da će u 10 zemalja sveta, izuzev u Kini, obustaviti njegovu prodaju i da će povući 2,5 miliona telefona.

Samsung je u Južnoj Koreji danas počeo da isporučuje nove telefone Note 7” koji bi trebalo da zamene defektne. Kako prenosi britanski javni servis BBC, Samsung je saopštio i da je prodao udele u četiri tehnološke kompanije, kako bi se “fokusirao na osnovnu delatnost”. Prodajom udela je prikupljeno preko 1.000 milijardi vona (888,9 miliona dolara).

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Samsung istražuje paljenje "Galaxy Note 7" u Kini

Izvor: Blic, 19.Sep.2016

Južnokorejska elektronska kompanija Samsung je objavila danas da istražuje navode o paljenju smartfona "Galaxy Note 7" u Kini, gde je Samsung prethodno saopštio da su svi telefoni u prodaji bezbedni i da ne treba da budu obuhvaćeni globalnim povlačenjem...Ukoliko se najnoviji navodi pokažu kao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.