Izvor: Blic, 19.Sep.2016, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung istražuje paljenje "Galaxy Note 7" u Kini

Južnokorejska elektronska kompanija Samsung je objavila danas da istražuje navode o paljenju smartfona "Galaxy Note 7" u Kini, gde je Samsung prethodno saopštio da su svi telefoni u prodaji bezbedni i da ne treba da budu obuhvaćeni globalnim povlačenjem.

Ukoliko se najnoviji navodi pokažu kao tačni, to će produbiti rastuće probleme južnokorejske kompanije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa "Galaxy Note 7" uređajem i njegovom baterijom koja se može zapaliti tokom punjenja, prenosi agencija AP.

Jedan od korisnika kineske društvene mreže je u nedelju napisao da se "Galaxy Note 7" njegovog drugara tokom vikenda zapalio, i priložio je sliku oštećenog telefona.

Telefon se, prema tvrdnjama tog čoveka, počeo da zagreva i da vibrira, nakon čega je eksplodirao i iz njega je pokuljao dim.

U drugom slučaju se navodi da je telefon eksplodirao dok je korisnik na njemu igrao video igricu.

Samsung je 1. septembra pustio u prodaju "Note 7" u Kini, da bi narednog dana objavio da će u 10 zemalja sveta, izuzev u Kini, obustaviti njegovu prodaju i da će povući 2,5 miliona telefona.

Samsung je u Južnoj Koreji danas počeo da isporučuje nove telefone "Note 7” koji bi trebalo da zamene defektne.

Kako prenosi britanski javni servis Bi-Bi-Si, Samsung je saopštio i da je prodao udele u četiri tehnološke kompanije, kako bi se “fokusirao na osnovnu delatnost”.

Prodajom udela je prikupljeno preko 1.000 milijardi vona (888,9 miliona dolara).

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U toku istraga navoda o paljenju "Galaxy Note 7"

Izvor: Radio 021, 19.Sep.2016

Južnokorejska elektronska kompanija Samsung je objavila danas da istražuje navode o paljenju smartfona "Galaxy Note 7" u Kini, gde je Samsung prethodno saopštio da su svi telefoni u prodaji bezbedni i da ne treba da budu obuhvaćeni globalnim povlačenjem...Ukoliko se najnoviji navodi pokažu kao...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.