Samsung i Google najavljujuju mesečna bezbednosna ažuriranja za Android

Izvor: Scandal.rs, 06.Avg.2015, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung i Google najavljujuju mesečna bezbednosna ažuriranja za Android

Nedavno je otkrivena prilično velika ranjivost u Androidu. Nazvana je Stagefright i pogađa sve verzije platforme od 2.2 Froyo pa do novijih.

Ipak, pojavila se ispravka i ona se sada raspoređuje OTA. Kako bi osigurale brži odgovor na buduće ovakve situacije dve kompanije koje su važne za Android ekosistem su najavile neke slične mere danas. Počnimo sa Google-om developerom Androida, koji je otkrio da će objavljivati mesečna >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << bezbednosna ažuriranja za Nexus uređaje.

Prva takva nadogradnja se već objavljuje za Nexus 4, Nexus 5, Nexus 6, Nexus 7, Nexus 9, Nexus 10 i Nexus Player uređaje, i ispravlja pomenutu Stagefright ranjivost. U isto vreme Samsung, najveći proizvođač Android uređaja, se obavezao da primeni novi proces bezbednosnih nadogradnji za svoje uređaje. Ažuriranja će stizati na mesečnom nivou, kako ranjivosti budu otkrivane.

Nastavak na Scandal.rs...






Povezane vesti

Samsung i Google najavljujuju mesečna bezbednosna ažuriranja za Android

Izvor: Svet, 06.Avg.2015

Nedavno je otkrivena prilično velika ranjivost u Androidu. Nazvana je Stagefright i pogađa sve verzije platforme od 2.2 Froyo pa do novijih.. Ipak, pojavila se ispravka i ona se sada raspoređuje OTA. Kako bi osigurale brži odgovor na buduće ovakve situacije dve kompanije koje su važne za Android...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.