Rick Osterloh iz Motorole izjavio: Samsung Mobile čeka ista sudbina kao Nokiju i BlackBerry

Izvor: ItRešenja.com, 19.Feb.2015, 05:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rick Osterloh iz Motorole izjavio: Samsung Mobile čeka ista sudbina kao Nokiju i BlackBerry

Motorola Mobility od kada je postala deo kompanije Lenovo, beleži veliki rast prodaje pametnih telefona, pa je tako pod ovim brendom prodato više od 10 miliona smartfona u proteklom periodu, što predstavlja godišnji rast od čak 118 procenata. Tim povodom je Rick Osterloh iz Motorole dao intervju za Forbs, u kome je naveo nekoliko zanimljivih podataka i predviđanja vezana za tržište ovih mobilnih uređaja…

Pomenuti rast prodaje je samo početak u očekivanom poslovanju >> Pročitaj celu vest na sajtu ItRešenja.com << Motorole, uz napomenu da je  veći rast u istom periodu zabeležila samo kineska kompanija  Beijing Xiaomi Technology, te Lenovo kao vlasnik poznatog brenda veruje da Motorola može još agresivnije da pronalazi put do korisnika, a u skladu sa takvim ciljevima planira se prisustvo na većem broju tržišta nego što je to bio slučaj do sada. Naime, dok je Motorola bila pod kapom Google-a prodaja je bila usmerena na svega 10 zemalja, dok se sada broj popeo na njih 50, da bi ove godine na spisak trebalo dodati još oko 10-15 regija.

Prisustvo između ostalog uključuje i velika tržišta kao što su Rusija i Kina, iako prema poslednjim podacima na kineskom tržištu dolazi do blage stagnacije prodaje pametnih telefona. Velika imena kao što su Apple i Samsung su još uvijek jaka, dok sve veće učešće uzima domaći Xiaomi, a direktor Motorole očekuje da i njegova kompanija može da postane snažan konkurent ovim brendovima, jer Motorola  nudi dobru alternativu poznatim markama po još nižoj ceni.

Zanimljiva opaska koju je ovom prilikom izjavio Rick Osterloh, odnosi se na trend da se praktično na svakih 7 godina menja lider na tržištu mobilnih telefona. Najbolji primer za to su BlackBerry i Nokia, velika imena koja su u među vremenu izgubila svoje pozicije, pa bi kao sledeća u nizu mogla da se sada nađe i kompanija Samsung sa svojim pametnim telefonima. On tvrdi da potrošači sve više shvataju  da ne moraju da plate 600 ili više dolara za kupovinu flagship pametnog telefona kako bi dobili dobro korisničko iskustvo. U skladu sa tim je naveo i da će Motorola u skoroj budućnosti plasirati na tržište model koji je “pametniji” od većine pametnih telefona sa Snapdragon 810 procesorom, uz nove verzije svojih tradicionalnih modela…

Izvor: IT Market
Pogledaj vesti o: Samsung,   Lenovo

Nastavak na ItRešenja.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ItRešenja.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ItRešenja.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.