Poklekao je i poslednji proizvođač telefona...

Izvor: Mondo, 08.Nov.2018, 00:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poklekao je i poslednji proizvođač telefona...

Samsung je potvrdio da će i Galaxy telefoni u nekom trenutku dobiti neku vrstu “notch“ ekrana i time ozvaničio "notch" na svim mobilnim telefonima.

Tokom SDC 2018 konferencije u San Francisku, tokom koje smo upoznali savitljivi Galaxy ekran i telefon, kao i novi Android UI za Galaxy telefone, Samsung je najavio da će nastaviti i dalje da “teše“ ivice ekrana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << koje će biti još manje, ali i da će u nekom trenutku, gotovo izvesno, Galaxy telefoni doći sa nekom od “notch“ varijacija.

U pitanju su “notch V“, “notch U“ i “notch O“ varijacije:

- “notch V“ donosi isečak na sredini ekrana pri vrhu sa četiri ivice, u koji će biti smeštena kamera

- “notch U“ je sličan gornjem, ali je isečak zaobljenih ivica i

- “notch O“ je nov koncept bušenja ekrana, koji je praktično rupa, u koju se smešta selfi kamera, senzori i druge stvari. Ovaj koncept opisali smo na linku ranije.

Pročitajte još i ovo: Samsung konačno najavio Android 9.0 Pie ažuriranje!

Ipak, moramo da vas malo i obradujemo, neki modeli imaće nov tipe ekrana, koji kompanija zove “New Infinity“ i taj ekran neće imati “notch“, ali još uvek ne znamo da li su ti ekrani rezervisani samo za premijum modele ili za sve u ponudi proizvođača.

I verujemo da je i vama ova najava teško pala - Samsung je bio jedini proizvođač, koji nije ubacio “notch“ na svoje modele. Ali, vremena se menjaju - nekad je Samsung ismevao Apple zbog toga, a sad mu se pridružio. Podsetite se, pogledajte i reklamu.

Čekamo vaše komentare ispod vesti i na Facebook, Twitter i Instagram mreži.



Izvor: Samsung US

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.