Huawei P40 biće prvi telefon sa grafenskom baterijom?

Izvor: B92, 26.Dec.2019, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Huawei P40 biće prvi telefon sa grafenskom baterijom?

Grafenske baterije se pominju već godinama, a trebalo bi da nam omoguće jače baterije, kraće punjenje i praktično bi označile kraj litijum-jonskih baterija.

Znamo da je Samsung jedna od prvih kompanija koja testira grafen kako bi kreirala ćelije baterija, ali se ovo još uvek nije pojavilo u nekom Samsung Galaxy uređaju. Sada se pojavljuje mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da prvi uređaj sa grafenskom baterijom zapravo bude iz Huawei P40 serije.

Očekuje se da će Huawei P40 serija biti objavljena tokom prvog tromesečja 2020. godine (preciznije, krajem marta u Parizu). Huaweijev CEO je takođe nagovestio i šta možemo očekivati od Huawei P40 linije. Pomenute su neke bitne nadogradnje u odnosu na P30 seriju, a među njima bi mogla biti i baterija od grafena.

Huaweijev francuski Twitter nalog je objavio tvit, koji sugeriše da će P40 serija imati grafenske baterije, te da će se one od 0 do 100% puniti za 45 minuta. Ostaje da se vidi da li će ovo zaista biti implementirano u narednu premijum seriju telefona kompanije Huawei.

Međutim, nedugo nakon pojavljivanja ove vesti, Twitter nalog Huawei France odeljenja je obrisao tvit i dao zvaničnu izjavu da je u pitanju samo glasina a ne zvanična potvrda. Tačnije, zvaničnici su istakli da je tehnologija još uvek daleko od toga da bude implementirana i da ne bi trebalo polagati nade u njenu skoriju pojavu.
Pogledaj vesti o: Pariz

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.