Huawei P40 biće prvi telefon sa grafenskom baterijom?

Grafenske baterije se pominju već godinama, a trebalo bi da nam omoguće jače baterije, kraće punjenje i praktično bi označile kraj litijum-jonskih baterija.

Tehnopolis

Izvor: B92, pocketnow pcpress

Sreda, 25.12.2019.

13:27

Default images

Znamo da je Samsung jedna od prvih kompanija koja testira grafen kako bi kreirala ćelije baterija, ali se ovo još uvek nije pojavilo u nekom Samsung Galaxy uređaju. Sada se pojavljuje mogućnost da prvi uređaj sa grafenskom baterijom zapravo bude iz Huawei P40 serije.

Očekuje se da će Huawei P40 serija biti objavljena tokom prvog tromesečja 2020. godine (preciznije, krajem marta u Parizu). Huaweijev CEO je takođe nagovestio i šta možemo očekivati od Huawei P40 linije. Pomenute su neke bitne nadogradnje u odnosu na P30 seriju, a među njima bi mogla biti i baterija od grafena.

Huaweijev francuski Twitter nalog je objavio tvit, koji sugeriše da će P40 serija imati grafenske baterije, te da će se one od 0 do 100% puniti za 45 minuta. Ostaje da se vidi da li će ovo zaista biti implementirano u narednu premijum seriju telefona kompanije Huawei.

Međutim, nedugo nakon pojavljivanja ove vesti, Twitter nalog Huawei France odeljenja je obrisao tvit i dao zvaničnu izjavu da je u pitanju samo glasina a ne zvanična potvrda. Tačnije, zvaničnici su istakli da je tehnologija još uvek daleko od toga da bude implementirana i da ne bi trebalo polagati nade u njenu skoriju pojavu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: