CES 2016: Samsung osvojio CES Best Innovation nagradu za pristupačnost na pametnim televizorima

Izvor: Tech-Lifestyle.com, 09.Jan.2016, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CES 2016: Samsung osvojio CES Best Innovation nagradu za pristupačnost na pametnim televizorima

Samsung je osvojio nagradu za najbolju inovaciju CES 2016 u kategoriji “Dostupna tehnologija” za Smart pametne televizore, koja će biti uručena na sajmu CES u Las Vegasu, koji počinje 5. januara. CES “Innovation Awards” koje se dodeljuju svake godine odaju priznanja za izvanredan dizajn i projektovanje tehnologije u domenu potrošačke elektronike, a nagrađeni proizvodi će biti izloženi u sklopu “Innovation Awards” izložbe tokom trajanja sajma.
Samsung televizori poseduju funkciju glasovnog upravljanja koja olakšava korišćenje niza funkcija, uključujući podešavanje uređaja, pregled stranica na internetu i drugih podešavanja koja su, uobičajeno, samo prikazana na ekranu. Izgovaranjem naredbi, korisnici jednostavno mogu upravljati TV prijemnikom i snimiti omiljene emisije, upravljati Smart TV aplikacijama kao i zatražiti informacije kao što su vreme emitovanja programa i druge.

Funkcija Amplify na Samsung Smart televizorima može povećati jačinu zvuka visokih frekvencija i tako dodatno poboljšati kvalitet zvuka. Funkcija Clear Voice omogućava da se podešavanjem frekvencije glasova dijalozi bolje čuju. Novi televizori opremljeni su i novim grafičkim funkcijama koje omogućavaju lakše čitanje sadržaja na ekranu, zahvaljujući pojačanom kontrastu.
Samsung neprestano razvija tehnologiju televizora sa naprednim i intuitivnim funkcionalnostima i funkcijama pristupačnosti, čime omogućava poboljšano iskustvo gledanja TV programa svim korisnicima. Glasovno upravljanje, Amplify i Clear Voice su funkcionalnosti dizajnirane tako da svima budu jednostavne i lake za korišćenje.

Nastavak na Tech-Lifestyle.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Tech-Lifestyle.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Tech-Lifestyle.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.