ARM čipovi za Apple

Izvor: ITsvet.com, 06.Maj.2011, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ARM čipovi za Apple

Analitičar firme Piper Jaffray naglasio je da postoji velika mogućnost da će Intel izrađivati ARM čipove za kompaniju Apple. Prvobitno su se pojavile informacije koje govore da Apple traži da se odvoji od Samsung-a kada je u pitanju proizvodnja njihovih A4 i A5 čipova, zbog toga što ova kompanija trenutno tuži Samsung za navodne prevare kada su i pitanju elementi iPhone i iPad uređaja. Najlogičnija alternativa za Samsung je TSMC, dok će se Apple najverovatnije okrenuti kompaniji Intel koja je ispred svih ostalih kada je u pitanju proizvodnja ARM čipova, naročito kada se uzme u obzir činjenica da ova kompanija već izrađuje čipove za Apple računare.
Pogledaj vesti o: iPhone

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Apple iPad 2 i igranje

Izvor: ITsvet.com, 06.Maj.2011

Digital Foundry blog je nedavno detaljno ispitao igračke mogućnosti Apple-ovog nedavno predstavljenog iPad 2 uređaja. Dok se većina testova i pregleda fokusira na veličinu tableta, dodatnu opremu i odlike softvera, ovaj put je fokus bio na novom A5 procesoru i pronalaženju svega onoga što je bolje...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.