Traže da se sezonci prijave - koliko će to da košta po radniku?

Izvor: B92, 09.Maj.2018, 13:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Traže da se sezonci prijave - koliko će to da košta po radniku?

Na sremskomitrovačkom Sajmu zapošljavanja, prvi put u Srbiji, poseban štand imaće poljoprivredni proizvođači koji traže sezonske radnike.

Kako je izjavila direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Sremska Mitrovica Marijana Grabić, učestovaće veliki poljoprivredni proizvođači, ne samo iz tog grada već i iz okolnih sremskih opština, koji žele da zaposle sezonce iz Sremske Mitrovice.

Veliki proizvođači koji se bave proizvodnjom voća, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povrća i gajenjem duvana imaće svoj poseban štand i prvi put ove godine informisaće nezaposlene o potrebama za sezonskim radnicima u poljoprivredi, kaže Marijana Grabić.

Prema njenim rečima, reforma zapošljavanja sezonskih radnika u poljoprivredi nastupiće od početka naredne godine i ona se odnosi na prijave radnika koji obavljaju sezonske poslove u poljoprivredi.

Sagovornica lista Dnevnik ističe da će na predstojećem sajmu nezaposleni, osim poslodavaca koji traže određene profile radnika za proizvodna radna mesta, moći na licu mesta da se informišu o svim sezonskim poslovima u poljoprivredi koji su u planu i za koje će trebati radna snaga.

Dakle, nezaposleni će lično od poljoprivrednih proizvođača dobijati informacije o sezonskim poslovima. Reč je uglavnom o branju voća i povrća i njihovoj preradi, kao i o branju duvana, jer su to pretežne poljoprivredne delatnosti kojima se bave veliki poljoprivredni proizvođači u našoj lokalnoj samoupravi, ali i okolnim, ističe Marijana Grabić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.