Srbija

Sreda, 09.05.2018.

13:23

Traže da se sezonci prijave - koliko će to da košta po radniku?

Na sremskomitrovačkom Sajmu zapošljavanja, prvi put u Srbiji, poseban štand imaće poljoprivredni proizvođači koji traže sezonske radnike.

Izvor: Dnevnik

Traže da se sezonci prijave - koliko će to da košta po radniku?
(Foto: Thinkstock)

Kako je izjavila direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje Sremska Mitrovica Marijana Grabić, učestovaće veliki poljoprivredni proizvođači, ne samo iz tog grada već i iz okolnih sremskih opština, koji žele da zaposle sezonce iz Sremske Mitrovice.

Veliki proizvođači koji se bave proizvodnjom voća, povrća i gajenjem duvana imaće svoj poseban štand i prvi put ove godine informisaće nezaposlene o potrebama za sezonskim radnicima u poljoprivredi, kaže Marijana Grabić.

Prema njenim rečima, reforma zapošljavanja sezonskih radnika u poljoprivredi nastupiće od početka naredne godine i ona se odnosi na prijave radnika koji obavljaju sezonske poslove u poljoprivredi.

Sagovornica lista Dnevnik ističe da će na predstojećem sajmu nezaposleni, osim poslodavaca koji traže određene profile radnika za proizvodna radna mesta, moći na licu mesta da se informišu o svim sezonskim poslovima u poljoprivredi koji su u planu i za koje će trebati radna snaga.

Dakle, nezaposleni će lično od poljoprivrednih proizvođača dobijati informacije o sezonskim poslovima. Reč je uglavnom o branju voća i povrća i njihovoj preradi, kao i o branju duvana, jer su to pretežne poljoprivredne delatnosti kojima se bave veliki poljoprivredni proizvođači u našoj lokalnoj samoupravi, ali i okolnim, ističe Marijana Grabić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Prevara veka: Optužen vodeći evropski proizvođač

Evropski proizvođač meda, Famille Michaud Apiculteurs, najstarije udruženje potrošača u Zapadnoj Evropi, optuženo je da svoj med prodaje kao potpuno francuski i tako obmanjuje jer njihov med zapravo dolazi iz drugih zemalja, uključujući i one van Evrope.

7:31

1.6.2024.

1 d

Aktuelno

Kada će odzvoniti preskupim kvadratima?

Stambena kriza u grupi velikih ekonomija otežaće povećanje ponude cenovno dostupnog stambenog prostora u idućim godinama i vlade moraju preduzeti odlučnije mere kako bi rešile problem, pokazala je Rojtersova anketa među stručnjacima za sektor nekretnina.

14:53

1.6.2024.

1 d

Podeli: