Sajam zapošljavanja u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam zapošljavanja u Zrenjaninu

U Zrenjaninu je održan 23. Sajam zapošljavanja na kom je učestvovalo 32 poslodavaca, a traženo je 719 radnika različitih zanimanja. Pored zrenjaninskih, učešće su uzeli i poslodavci iz drugih gradova. Zahvaljujući ovakvim sajmovima prošle godine zaposlenje je dobilo 536 nezaposlenih lica. 

U organizaciji Grada Zrenjanina i Filijale za zapošljavanje, u hali Medisom je održan prolećni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sajam zapošljavanja.

Na 23 sajmu zapošljavanja pored zrenjaninskih učešće su uzeli i poslodavci iz drugih gradova Novog Sada Subotice i Sente.

"Prisutno je 32 poslodavaca, interesantno je da je ove godine veliki broj slobodnih radnih mesta u odnosu na prošlu godinu, znači 719 radnih mesta je u ponudi", istakla je Danica Lazički, NSZ Zrenjanin.

Zahvaljujući domaćim i stranim investitorima u proteklom periodu značajno je smanjen broj ne zaposlenih, ne samo u Zrenjaninu nego na teritoriji celog Srednjeg Banata.

"Sigurno da je grad Zrenjanin drastično smanjio broj nezaposlenih lica sa nekih 12.500 pre od prilike sedam godina, danas je taj broj ispod 5.000, i to jasno pokazuje trend da sve više imamo poslodavaca i sve veći broj zaposlenih", istakao je Saša Santovac, zamenik gradonačelnika Zrenjanina.

Prošle godine održana su dva sajma zapošljavanja, u Zrenjaninu i Žitištu, na kojima je učestvovalo 50 poslodavaca.

Zaposlenje je, zahvaljujući sajmovima, dobilo 536 nezaposlenih.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.