Sajam zapošljavanja u Vršcu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Apr.2018, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sajam zapošljavanja u Vršcu

Sajam zapošljavanja, koji je danas održan u Vršcu, okupio je veliki broj firmi i nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe, Filijala Vršac koja pokriva Vršac, Belu Crkvu i Plandište. Trideset dve firme iskazale su potrebu za zapošljavanjem 229 lica.

Poslednjih tri do četiri godine u Vršcu je prisutna tendencija smanjena broja nezaposlenih pa ih je tako na kraju 2017. bilo 1272 manje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nego na početku. Među onima koji traže posao najviše je nekvalifikovanih, 4079 lica od kojih samo u Vršcu blizu 2000.

"Za prošlu godinu imali smo 1162 radna mesta, a od nove godine do sada 580 radnih mesta je u ponudi. Što se tiče samog zapošljavanja od nove godine je bilo preko 600 zapošljavanja sa evidencije", rekla je Nataša Vulić, direktorka NZS, Filijala Vršac.

Lokalna samouprava je usvojila Lokalni akcioni plan zapošljavanja koji realizuje sa Nacionalnom službom.

Ove godine planiramo oko 100 ljudi da zaposlimo u teško zapošljivim kategorijama, Planirano je i 39 zapošljavanja kroz javne radove i stručna praksa za 10 do 11 ljudi, ističe Miroslav Stupa, člana Gradskog veća za privredu.

Snežana Sedlak, direktorka Pokrajinske službe za zapošljavanje najavila je da će uskoro biti aktuelni javni pozivi za subvencije u zapošljavanju koji će imati i jednu novinu.

Prvi put se ove godine uvodi kategorija subvencionisanja deficitarnih visokostručnih kadrova. Iznos je 765.000 dinara pojednom zaposlenju, a izuzetak je medicinska struka i to medicinska struka sa srednjim obrazovanjem koja je takodje deficitarna, rekla je Snežana Sedlar.

Pokrajina je za 2018 godinu za podsticaj zapošljavanja izdvojila 120 miliona dinara.

Zanimanja koja su u Vršcu tražena su tehnolozi, farmaceuti, konditori, hemijska, elektroinženjeri, mašinski inženjeri, prodavci, agenti osiguranja, kuvari, konobari i drugi. Međutim, kako kažu u vršačkoj filijali, ima onih koji biraju posao. Tako ima slučajeva da se na jedno radno mesto uputi 9 do 10 lica i da sva odbiju posao.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sajam zapošljavanja u Sportskoj hali

Izvor: OkRadio.rs, 25.Apr.2018, 10:20

Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Vranju organizuje 28. sajam zapošljavanja, u petak, 27. aprila 2018. godine, u 11.00 sati, u Sportskoj hali. Na prvom ovogodišnjem sajmu zapošljavanja učešće su najavila 22 poslodavca iz oblasti tekstilstva, obućarstva, drvnoprerađivačke industrije,...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.