Sajam zapošljavanja u Rumi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2022, 04:42

Sajam zapošljavanja u Rumi

U okviru programa Jačanje perspektiva zapošljavanja u sektoru za sport osoba sa poteškoćama "Step In", u Kulturnom centru "Brana Crnčević" u Rumi danas i sutra održava se sajam zapošljavanja za osobe sa posebnim potrebama.

Projekat je finansiran sredstvima Evropske unije u okviru IPA II programa prekogranične saradnje Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << – Bosna i Hercegovina, uz podršku Ministarstva za evropske integracije Vlade Republike Srbije i Direkcije za evropske integracije Bosne i Hercegovine, a sprovode ga Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Paraolimpijski komitet Bosne i Hercegovine, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Novom Sadu i Tekvondo klub "Zmaj" u Rumi.

Kreiranje novih prilika zapošljavanja u sektoru za sport za osobe sa poteškoćama kroz razvoj komplementarnih edukativnih sesija sa ciljem usvajanja novih veština jedan je od ciljeva projekta "Step In".

Otvaranje specijalnog sajma zapošljavanja ispratili su i podržali rumski sportisti.

Glavni cilj projekta je olakšavanje mogućnosti zapošljavanja u sektoru sporta za osobe sa poteškoćama i uspostavljanje novih usluga kroz prenos znanja i aktivnosti u sportu. Domaćin sajma i partner na projektu je i Tekvondo klub "Zmaj" iz Rume.

"Step In" projekat ima za cilj da obezbedi nova znanja i praktične savete svim osobama sa poteškoćama koji žele da se oprobaju u radu u sportu.

Znanje je moć i preneseno znanje i iskustvo vrhunskih stručnjaka će zasigurno pospešiti život i karijeru osoba sa poteškoćama istakla je Aela Ajdinović, "Step In" projekt menadžer Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

Sredstva namenjena za sprovođenje ovog projekta iznose 141.000 evra, dok Evropska unija sufinansira u iznosu od 120.000 evra.

Planirano je da projekat traje 15 meseci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.