Prolećni Sajam zapošljavanja 10. maja u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 27.Apr.2023, 11:35

Prolećni Sajam zapošljavanja 10. maja u Nišu

Preko četrdeset poslodavaca predstaviće se na prolećnom Sajmu zapošljavanja koji organizuju Grad Niš i Nacionalna služba za zapošljavanje, u sredu 10. maja u Oficirskom domu u Nišu. Narednog dana, održaće se Sajam profesionalne orijentacije što će biti prilika da mladi izaberu buduće zanimanje.

Sajmovi zapošljavanja prilika je za neposredni kontakt između poslodavaca i nezaposlenih koji traže posao, pa iz Nacionalne službe za zapošljavanje zato pozivaju poslodavce >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << da se prijave za učešće, a sugrađane da posete sajam i upoznaju poslodavce.

Biće preko četrdeset poslodavaca i moći će da apliciraju za više različitih poslova. Najveća potražnja na ovogodišnjem sajmu biće za zapošljavanjem radnika u proizvodnji, šivačima, vozačima, radnicima u oblasti mašinske obrade, bravarima, zavarivačima, električarima, radnicima u hotelijerstvu sobaricama, konobarima, higijeničarima, recepcionerima, ali i za mašinskim i elektroinženjerima, ekonomistima, pravnicima - najavljuju iz NSZ.

Sajam profesionalne orijentacije održaće se u četvrtak, 11. maja i to će biti prilika da se potencijalni učenici i studenti upoznaju sa programima srednjih škola i fakulteta.

Ove godine svoje programe će predstaviti više od četrdeset obrazovnih institucija, pa ovim putem pozivamo sve učenike osnovnih i srednjih škola da posete sajam profesionalne orijentacije, kako bi dobili stručnu pomoć u pravilnom izboru budućeg zanimanja, kao i relevantne informacije o mreži obrazovnih ustanova u regionu i njihovoj ponudi obrazovnih profila i nastavnih programa - kažu iz NSZ.

U okviru Sajma Profesionalne orijentacije, Regionalna privredna komora Niš organizuje “Dan otvorenih vrata dualnog obrazovanja - Korak do praktičnog znanja” gde će promovisati model dualnog obrazovanja učenicima osnovnih škola.
Pogledaj vesti o: Sajam zapošljavanja

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.