Na sajmu zapošljavanja ponuđeno 700 radnih mesta

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 22.Okt.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na sajmu zapošljavanja ponuđeno 700 radnih mesta

BEOGRAD - U Hali sportova na Novom Beogradu danas se održava Sajam zapošljavanja mladih, na kome više od 40 domaćih uspešnih preduzeća i stranih kompanija, koje posluju u Srbiji, nude oko 700 slobodnih poslova nezaposlenim mladim stručnjacima.

Sajam, koji organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje (NSZ), otvorio je ministar za ekonomiju i regionalni razvoj Mlađan Dinkić.

Zaposlilo se 80 mladih

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Mlađan Dinkić i ministarka za

omladinu i sport Snežana Samardžić Marković uručili su danas 80 ugovora o

zapošljavanju mladim osobama, na Sajmu zapošljavanja mladih održanom u

Novom Beogradu.

Od toga se 50 ugovora odnosi na pripravnike i samozapošljavanje, a tri

su ugovori sa poslodavcima koji će zaposliti još 30 ljudi, evidentiranih

u Nacionalnoj službi za zapošljavanje (NSZ).

Preduzećima i kompanijama koje uspešno posluju u Srbiji sajam je prilika, ne samo da dođu do najboljih kandidata za slobodna radna mesta, već i da formiraju sopstvenu bazu podataka koja će im olakšati proces rešavanja budućih kadrovskih potreba, saopštila je Informativna služba opštine Novi Beograd.

Među poslodavcima koji učestvuju na sajmu su IBM, "Fijat automobili", "Rajfajzen banka", "Metro keš end keri", "Delta đenerali", "Orakl", "Imlek", "Galenika", Aerodrom „Nikola Tesla", "Eko Srbija", EFG banka, "Ikarbus"...

Posetioci sajma, prvenstveno mladi ljudi koji žele da započnu ili nastave poslovnu karijeru u nekoj od kompanija, mogu na sajmu da predaju biografije i dogovore se na licu mesta sa poslodavcem o uslovima zapošljavanja.

U ponudi su poslovi za mlade stručnjake sa završenim farmaceutskim, medicinskim, saobraćajnim, građevinskim, ekonomskim, pravnim, elektrotehničkim, mašinskim, poljoprivrednim fakultetom.
Pogledaj vesti o: Sajam zapošljavanja

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.