Izvor: JUGpress.com, 30.Mar.2023, 20:18

Na Sajmu zapošljavanja ponuđeno 525 novih radnih mesta

LESKOVAC

U hali „Partizan“ održan je 37. Sajam zapošljavanja koji organizuje Nacionalna služba za zapošljavanje filijala Leskovac a na kome je ukupno 35 poslodavaoca imalo u ponudi 525 novih radnih mesta.

Sajam je otvorio gradonačelnik Goran Cvetanović koji ističe da se najvažniji zadatak ove lokalne samouprave od trenutka preuzimanja odgovornosti za rukovođenje gradom ticao otvaranja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << novih radnih i smanjenja nezaposlenosti. On je podsetio da je na kraju 2012. godine na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje bilo 22.812 ljudi, dok u ovom trenutku, prema podacima sa kraja februara tekuće godine, posao traži 13.199 osoba sa teritorije grada.

„Ovi podaci pokazuju da je naša posvećenost tom segmentu dala rezultate i pre svega suštinu napretka Leskovca na svim nivoima. Sajmovi poput ovog su dobra prilika da se naši sugrađani upoznaju sa poslodavcima i pronađu ili promene posao. Prvi put se održava u ovim prostorijama zbog velikog broja radnih mesta koja su u ponudi, kao većeg broja poslodavaoca koji traže radnike. Sada ih je 35, a do sada ih je bilo negde oko 15. Doprinos koji Nacionalna služba za zapošljavanje pruža u poboljšanju života naših sugrađana je veliki, zato Grad ima odličnu saradnju sa službom koja će biti nastavljena i ubuduće.“

Olivera Pešić, direktor leskovačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje, zahvalila se svim poslodavcima na učešću na Sajmu, a gradonačelniku Cvetanoviću na podršci.

„Na prvom ovogodišnjem sajmu zapošljavanja učestvuju poslodavci sa teritorije Jablaničkog okruga iz drvoprerađivačke, tekstilne, industrije građevinskog materijala, elektro-industrije, proizvodnje i prerade hrane, trgovine i ugostiteljstva, telekomunikacija i usluga osiguranja. Poslodavci su iskazali su potrebu za zapošljavanjem diplomiranih ekonomista, pravnika, menadžera, administrativnih radnika, inženjera tehničkih struka, metalurgije, šivača, stolara, montera nameštaja, tapetara, pekara, kuvara, konobara, recepcionara, električara, vozača, prodavaca, kasira, agenata prodaje osiguranja, radnika za rad u proizvodnji itd. Nezaposleni će na Sajmu biti u prilici da uspostave direktan kontakt sa poslodavcima, da im se predstave, da predaju svoje radne biografije. Na štandu NSZ-a svi nezaposleni i svi poslodavci moći će da dobiju detaljnije informacije o aktielnim javnim pozivima i konkursima Nacionalne službe za zapošljavanje, a nezaposlenim licima će biti pružena i podrška u pisanju radne biografije“.

Na 37. sajmu zapošljavanja najveća gužva bila je ispred štanda turske firme „Erenli“. Među onima koji su podneli svoju radnu biografiju bio je Aleksandar, doskorašnji radnik JP „Pijaca“.

„Imam 35 godina radnog staža, a pored „Erenlija“ prijavu sam podneo i za „Aptiv“. Te dve firme sam odabrao, jer imam iskustva, a i struka mi je vezana za radnu industriju. Po informacijama koje ja imam polovina ljudi koji se prijave dođe do posla na ovaj način.“ (kraj) IS/ LJS

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Sajam zapošljavanja,   Partizan

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.