NA DRUGOM VIRTUELNOM SAJMU ZAPOŠLJAVANJA VIŠE OD 100 KOMPANIJA

Izvor: TimockeVesti.net, 02.Dec.2023, 06:02

NA DRUGOM VIRTUELNOM SAJMU ZAPOŠLJAVANJA VIŠE OD 100 KOMPANIJA

Beograd, 2. decembar – U organizaciji Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) održan je drugi Virtuelni sajam   zapošljavanju (VSZ) na inovativnoj web platformi na kojoj je učestvovalo više od 100 kompanija iz Srbije sa pozicijama za 4.413 izvršilaca.  Organizacijom ovog onlajn događaja, NSZ pridružuje se procesima digitalizacije i unapređenju informaciono-komunikacionih tehnologija.
„Nakon prvog VSZ koji je uspešno organizovan u maju 2021, NSZ nastavlja da radi na digitalizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu TimockeVesti.net << usluga sa ciljem da se one učine dostupnijim nezaposlenima i teže zapošljivim licima i da se na taj način dodatno podstakne njihova aktivnost u traženju posla, ali i da se upoznaju sa  brojnim mogućnostima za dodatne edukacije i usavršavanje veština. Pored toga, digitalizacija NSZ u skladu je sa strateškim dokumentima u oblasti zapošljavanja (Strategija zapošljavanja za period 2021-2026)“, istakao je Zoran Martinović, direktor NSZ.
Najveći broj poslova koji je ponuđen na ovom VSZ bio je iz oblasti inženjerstva, građevinarstva, mašinstva, informaciono-komunikacione tehnologije, ali i drugih zanimanja poput krojača, šivača, magacionera, bravara,dostavljača, kasira, vozača, prodavaca, prevodioca, knjigovođa, vaspitača, radnika u proizvodnji.
Od januara do oktobra 2023. godine, u organizaciji NSZ, održano je 58 redovnih sajmova zapošljavanja na kojima je učestvovalo 1.290 poslodavaca koji su iskazali potrebu za 15.533 izvršilaca. Učestvovalo je 42.858 nezaposlenih lica. Nakon učešća na sajmovima, zaposlenje je pronašlo više od 7.500 lica.
NSZ će i u narednom periodu organizovati onlajn sajmove na platformi www.nsz-virtuelnisajam.rs gde svi zainteresovani mogu da se registruju.
Izradu digitalne platforme i održavanje Sajma podržala je Nemačka razvojna saradnja koju sprovodi DeutscheGesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.
Članak NA DRUGOM VIRTUELNOM SAJMU ZAPOŠLJAVANJA VIŠE OD 100 KOMPANIJA se pojavljuje prvo na Borske Narodne Novine.
Pogledaj vesti o: Sajam zapošljavanja

Nastavak na TimockeVesti.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TimockeVesti.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TimockeVesti.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.