Na Sajmu knjiga i pariski odbor poznatog društva: Prosvjeta je velika porodica

Izvor: Vesti-online.com, 23.Okt.2017, 21:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Sajmu knjiga i pariski odbor poznatog društva: Prosvjeta je velika porodica

Ogranak Srpskog prosvetnog i kulturnog društva Prosvjeta sa sedištem u Parizu, učestvuje na ovogodišnjeg Sajmu knjiga u Beogradu, pre svega zahvaljujući čelniku ovog ogranka Radu Adamoviću, ranije građevincu, danas penzioneru i autoru pet knjiga.

- Drugu godinu zaredom prijavljujem i finansiram učešće pariske Prosvjete na beogradskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Sajmu knjiga. Želim posredstvom "Vesti" da pozovem članove Prosvjete iz cele Evrope i sveta da se pridruže našem štandu, uostalom, mi smo porodica. Izložićemo naše knjige i družiti se. Neka svi znaju: naša vrata su širom otvorena.

U Francuskoj deluje 15 aktivnih članova Prosvjete, a uz predsednika Adamovića kompletan rad kanališe Nikola Letić, sekretar odbora.

- Naše aktivnosti se granaju, a najponosniji smo na dopunsku školu koja ulazi u treću godinu postojanja. Učenika je 20, planiramo da otvorimo još jedan razred, jer uz dečicu imamo i velike đake, devojke i momčiće. Nastava se odvija u Obervilijeu, u društvenim prostorijama firme Adamović. Opremili smo učionicu i dečju igraonicu, sve je na besplatnom korišćenju - nabraja predsednik Prosvjete.

Dodao je i ovo:

- Svi moji unuci pohađaju ovu dopunsku školu, koja jeste Prosvjetina, ali deluje u okviru Ambasade Srbije. Moja unučica Luna nije na srpskom znala da kaže ni dobar dan, sada brblja kao papagaj. Stoga moram reći: hvala Srbiji, hvala učiteljici Ljiljani Simić, hvala i roditeljima đaka - kaže Rade Adamović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.