Teško povređen rudar u rudniku „Lece“ kod Medveđe

Izvor: juGmedia, 11.Jan.2016, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teško povređen rudar u rudniku „Lece“ kod Medveđe

MEDVEĐA -Rudar u rudniku „Lece“ kod Medveđe Goran Ivanović (52) teško je povređen kada je pokušao da pobegne pred naletom obrušene rude, potvrđeno je danas „Blicu“ u tom rudniku zlata, srebra, olova i cinka.

Nesreća se dogodila 8. januara oko 19 časova u rudarskoj jami.

Direktor ovog rudnika Goran Ivanović kaže da se nesreća dogodila na dubini od oko 200 metara.

-Gomila potkopane rude se obrušila i bočno krenula prema utovarivaču. Ivanović >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << se uplašio, što je logično, da ne bude zatrpan, pa je nesprteno skočio iz utovarivača i pri padu se polomio. Naša interventna ekipa, obučena za takve slučajeve, hitno ga je prebacila do Medveđe gde su ga preuzeli lekari – objašnjava direktor ovog rudnika.

Goran Ivanović živi s porodicom u obližnjem selu Gazdare i spada u red iskusnih rudara. Prilikom urušavanja potkopanog brda rude nije bio sam u jami.

Rudnik  „Lece“ vlasništvo je šabačke firme „Farmakom“, ali od pre godinu dana on je u zakupu  kompanijae Life Stone Capital iz Dubaija. Ugovor o zakupu ističe 5. februra ove godine, pa 370 rudara strahuje da će ponovo ostati bez posla ukoliko taj ugovor ne bude produžen.

(Kraj)

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.