Kuda ide Medvedja

Izvor: JUGpress.com, 02.Okt.2016, 09:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kuda ide Medvedja

MEDVEDJA

Sudbina rudnika Lece  se direktno vezuje za sudbinu Medveđe. Kada rudnik ne bi radio to bi se vrlo brzo odrazilo na našu opštinu i finansijski, socijalno i sociološki, kaže predsednik opštine Medveđa Nebojša Arsiću intervjuu za leskovčki nedeljnik Nova Naša reč i Regionalnu informativnu agenciju JUGpress.

>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

NNR: Pre desetak dana  ste imali  sednicu Skupštine opštine, koje su bile glavne tačke i da li je usvojen rebalans budžeta? Koliki je on u odnosu na planirani budžet različit?

ARSIĆ: Mi smo imali redovnu sednicu skupštine i na njoj se, pored par bitnih tačaka, odlučivalo i o rebalansu. Sednica je protekla u najboljem redu, kao i kad smo jednoglasno usvajali budžet prošle godine. Mi imamo praksu da ,prilikom pravljenje budžeta, sve bude skroz tramnsparentno. U tom procesu učestvuju i građani na sastancima u mesnim zajednicama i tribinama. Jako nam je stalo do toga da projekti,  koji će da uđu u budžet,  budu deo onoga što su najveći prioriteti naših građana. To ćemo da radimo i u ovoj godini. Mi smo prošle godine imali investicije za neke projekte i njih smo ubacili u budžet. Glavni razlog ovog rebalansa je bila prenamena sredstava preko Koordinacionog tela, kako bi smo ih povukli .Jedan deo je bio predviđen za vodovod u Sijarinskoj Banji i taj projekat je gotov. Međutim, ljudi iz banjskog vodovoda su sami odradili taj posao, tako da je bilo necelishodno da se taj posao  radi i od tih sredstava Koordinacionog tela. Mi  smo taj novac prenamenili u pravcu gde bi se  najbrže povukla. Ja sam imao više sastanaka i sa medveđanskom omladinom i pokušao sam da ispunim njihova očekivanja, pošto se trudimo da pravimo Medveđu po merama mladih kako bi se oni ovde što duže zadržali, i kako bi oni bili glavni vizionari i rekli nam u kom smeru da gradimo  opštinu i  kako da vidimo njen  razvoj. Od tih osam miliona 3,7 je otišlo na obnovu puteva koje bi naše JKP „Obnova“ radilo, tako da na taj način i njih pomažemo, jer smo ih nasledili sa 25 miliona dinara  minusa. Radićemo  sređivanje fasada, jer one od 60-ih godina nisu menjane, a cilj je da okupamo i ulepšamo Medveđu, ali i Sijarinsku Banju,  kao naš turistički centar. I  sve to planiramo da stavimo i u plan budžeta za sledeću godinu.

NNR: Prema našim inforamcijama prilkom glasanja za rebalans nisu bili prisutni svi odbornici vladajuće većine, pa je sa nekih 18-19 glasova ta odluka  usvojena?

ARSIĆ: Bilo je 2-3 odbornika opravdano odsutno. Jedan je imao problema sa kičmom,  javio se  i izašao. Tako da je sigurno da takve tvrdnje nisu istinite.

Kompletan pisani itervju u leskovačkom nedeljniku Nova Naša reč i na www.novanasarec.org.rs , link

http://novanasarec.org.rs/index.php/2016/10/02/kuda-ide-medveda/

PodeliteŠtampajFacebookTwitterGoogleEmailSkype

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.