Izvor: Danas, 14.Okt.2011, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Utvrditi individualnu krivicu

Nacionalni Savet nemačke nacionalne zajednice je na svojoj poslednjoj sednici raspravljao i o nedavno usvojenom Zakonu o restituciji, a zajednički zaključak svih članova je da se pomenuti zakon ne može prihvatiti u toj formi zbog odredbi o kolektivnoj krivici čitavih naroda. U zvaničnom saopštenju ovog saveta navodi se da se može prihvatiti samo utvrđivanje individualne krivice, ali i da je takođe neophodno da se datum na koji se restitucija odnosi pomeri sa 9. marta 1945. na 6. april 1941. godine.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Saslušati mišljenje nemačke nacionalne manjine

Izvor: Magyar Szó, 14.Okt.2011

Povodom zaključka Nacionalnog saveta nemačke nacionalne manjine prema kojem je neprihvatljiv usvojeni zakon o restituciji u postojećoj formi zbog odredbi o kolektivnoj krivici, predsednik tog tela Laslo Gence Mandler rekao je da, i pored toga što su „mali“ da bi mogli da suštinski preduzmu...

Nastavak na Magyar Szó...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.