Srpska izašla iz vlasništva RK „Boska“

Izvor: Capital.ba, 28.Nov.2022, 16:39

Srpska izašla iz vlasništva RK „Boska“

BANJALUKA – Republika Srpska prodala je vlasnički udio u Robnoj kući „Boska“ za 1,1 milion KM, saznaje CAPITAL. FOTO: Capital Riječ je o paketu akcija koji su na prodaju zajedno ponudili Fond za restituciju RS kojim upravlja Investiciono – razvojna banka (IRB) RS i Društvo za upravljanje Penzijskim rezervnim fondom (PREF) RS. Ova dva fonda ukupno su imala 12,54 odsto akcija „Boske“ koje su danas prodala za 1,1 milion KM, odnosno 0.39 KM po akciji. Pored njih, akcije su prodala >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << i još dva fizička lica, tako da je ukupan promet akcijama Boske“ na današnjem trgovanju iznosio 1,22 miliona KM. Najveći akcionari banjalučke robne kuće su preduzeća “Zekstra” iz Banjaluke te “Kaboss pro” iz Beograda. Srpska je nedavno izašla i iz vlasničke strukture banjalučkog „Autoprevoza“, kao i „Naše banke“. CAPITAL: M. Č. Lj. Чланак Srpska izašla iz vlasništva RK „Boska“ се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Restitucija

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Sve skuplje zaduživanje Srpske na tržištu kapitala

Izvor: Capital.ba, 28.Nov.2022

BANJALUKA – Republika Srpska se sve skuplje zadužuje na tržištu kapitala, pa je tako za najnoviju emisiju dugoročnih obveznica spremna da plati kamatu od čak šest odsto. Foto: Capital Vlada RS donijela je prošle sedmice Odluku od 53. emisiji obveznica RS od 20 miliona KM s ciljem obezbjeđivanja...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.