Izvor: Blic, 16.Jun.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samo država prodaje svoju imovinu

Građevinsko zemljište je u vlasništvu države Srbije, tako da ono ne može biti prodato pre naturalne restitucije privatne imovine koja je posle drugog svetskog rata na različite načine oduzeta od tadašnjih vlasnika, upozorava Mreža za restituciju imovine.

„Građevinsko zemljište može da prodaje samo država kao vlasnik, dok lokalne vlasti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mogu jedino da ga daju u zakup. Epidemija netačnih izjava da je prodato građevinsko zemljište ima za cilj da se stvori pogrešan utisak da je neko od domaćih tajkuna kupio takvo zemljište - po gebelsovskom principu da sto puta ponovljena laž postaje istina. Oni to zemljište ne mogu da kupe ni preko domaćih firmi niti kao kupci u formi stranih investitora. Tako smo uvidom u dokumentaciju utvrdili da Kompanija „Plaza" nije kupila građevinsko zemljište po fantastičnoj ceni, već ga je dobila u zakup uz licitirani iznos od 19.000 evra po aru", kaže se u saopštenju.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.