Restitucija građevinskog zemljišta tema zbog koje može i glava da se izgubi

Izvor: Radio 021, 23.Avg.2017, 22:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Restitucija građevinskog zemljišta tema zbog koje može i glava da se izgubi"

Restituciju poljoprivrednog i građevinskog zemljišta otežavaju uzurpatori i oni koji su besplatno dobili od države građevinsko zemljište, ocenili su direktor Agencije za restituciju o Strahinja Sekulić i predstavik Mreže za restituciju Mile Antić.

- Otpori dolaze kod vraćanja poljoprivrednog zemljišta, koje je vredan resurs. Neotvorene >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << su priče vezane za uzurpaciju, nelegalno ili privilegovano korišćenje - rekao je Sekulić za N1.

Naveo je da "oni koji ostvaruju velike profite na sve načine pokušavaju da spreče restituciju".

- Moram da kritikujem Upravu za poljoprivredno zemljište - rekao je Sekulić istakavši da je priča o građevinskom zemljištu posebno "mučna i gadna" tema, zbog koje, kako kaže, može i glava da se izgubi.

On je rekao i da je "gubitak države milijardu evra zbog uzurpacije, nelegalne gradnje i besplatne dodele zemljišta koje je kasnije komercijalizovano".

Prema rečima Antića, otpor kod vraćanja građevinskog zemljišta je 10 do 100 puta veći nego kod poljoprivrednog jer su i profiti veći.

Autor: Beta

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.