Obveznice za restituciju glasiće na evre

Izvor: Beta, 30.Avg.2011, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obveznice za restituciju glasiće na evre

BEOGRAD, 30. avgusta 2011. (Beta) - Obveznice za restituciju glasiće na evre, najavili su u utorak predstavnici Vlade Srbije na tribini o Nacrtu zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju.

Savetnik potpredsednika Vlade Srbije Milorad Bjelopetrović kazao je na tribini da je tokom mesec dana rasprave o Nacrtu zakona o vraćanju oduzete imovine i obeštećenju bilo mnogo dobrih predloga koji će biti uneti u zakon i poboljšati ga u korist bivših vlasnika.

On je naglasio da je će dve milijarde evra obveznica koje su planirane za finansijsku restituciju nositi godišnju kamatu od dva odsto, što znači da je za to planirano ukupno 2,3 milijarde evra.

Bjelopetrović je kazao da će i rok za isplatu obveznica biti skraćen na 15 godina.

Prema njegovim rečima, planirano je i da se u Nacrt zakona dodaju i izmene koje će poboljšati efikasnost postupka i da će zahtevi po prijemu biti rešavani u roku od šest meseci ili godinu dana ukoliko je slučaj komplikovaniji.

...

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.