NS: Srbija u neobjavljenom bankrotu

Izvor: Glas javnosti, 15.Nov.2011, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NS: Srbija u neobjavljenom bankrotu

BEOGRAD - Nova Srbija (NS) saopštila je da je Srbija u neobjavljenom bankrotu i da je javni dug probio zakonski limit od 45 odsto bruto društvenog proizvoda (BDP), uprkos "friziranim podacima" vlasti.

Direktor NS Borislav Borović naveo je u saopštenju da je zbog toga praktično blokirana i najavljena restitucija jer neće biti ni minimalnih sredstava za njenu zakonsku primenu.

"Stanje je više nego dramatično sa obzirom na ročnost obaveza, strukturu samog BDP, stanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << privrede i klimu za strane direktne investicije. Ako tome dodamo i precenjenost dinara koja 'smanjuje' dug države onda je potpuno jasno da smo zemlja u neobjavljenom bankrotu", naveo je Borović.

On je istakao da će prognoza da neće biti novca za restituciju, dobiti punu potvrdu kada počnu da stižu značajni iznosi rata za otplatu duga po osnovu kamata na uzete kredite i emitovane hartije od vrednosti.

"Ako se zna da veliki deo BDP otpada na uvoz roba, troškove transporta tih roba i višestrukog trgovačkog procesa koji ne donosi stvarnu novostvorenu dobit, onda je jasno da Srbiji treba pojas za spasavanje odmah sa više radikalnih i istovremenih mera potpuno drugačijih od prakse sadašnje vlade", naveo je Borović, ali bez preciziranja o kojim je radikalnim merama.
Pogledaj vesti o: Restitucija

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.