Mreža za restituciju traži pomoć od Šabića

Izvor: Blic, 23.Jun.2011, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mreža za restituciju traži pomoć od Šabića

Predstavnici Mreže ze restituciju predali su danas Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljubu Šabiću, više od 100 žalbi zbog odbijanja velikog broja lokalnih samouprava i javnih preduzeća da im dostave odgovore u vezi popisa državne imovine koju koriste.

Koordinator Mreže za restituciju Milivoje Antić rekao je novinarima da se Mreža odlučila na predaju žalbi povereniku zbog "ćutanja administracije" - lokalnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << samouprava i javnih preduzeća o tome koju i koliku državnu imovinu koriste, kao i da li su je popisali.

"Neodgovornost i nepopisivanje imovine, iza čega se, sumnjamo, krije i zla namera da se prisvoji daleko od očiju javnosti tiče se ne samo nas koji smo zainteresovani za restituciju, već i građana koji se nalaze na teritorijama tih lokalnim samouprava", rekao je Antić.

I pored velikog broja opština i gradova, kao i javnih preduzeća koja nisu odgovorila, Antić je naveo da ima i nekoliko "svetlih primera" kao što su Narodna banka Srbije, gradovi Beograd, Pančevo i Stara Pazova, koji su ispunili svoje obaveze i dostavili informacije.

Povezane vesti: Šabić: Mreža za restituciju Povereniku podnela čak 109 žalbi

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.