Knjeginja Jelisaveta uselila se u Vilu Crnogorku

Izvor: RTS, 01.Jul.2014, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Knjeginja Jelisaveta uselila se u "Vilu Crnogorku"

Posle više decenija, kneginja Jelisaveta Karađorđević uselila se u "Vilu Crnogorka" u Užičkoj 1 u Beogradu. Vila je vraćena odlukom Agencije za restituciju, pošto je 1947. konfiskovana od njene majke, knjeginje Olge.

Primopredaji vile i princezinom useljenju prisustvovali su princ Aleksandar Karađorđević sa suprugom Katarinom, princ Mihajlo i princeza Linda, saopšteno je iz dvorske kancelarije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Princ Aleksandar Karađorđević uputio je čestitke i najlepše želje kneginji Jelisaveti povodom useljenja u Vilu "Crnogorka", a čestitkama su se pridružili i princeza Katarina, kao i prinčevi Petar, Filip i Aleksandar.

Princ Aleksandar je istakao da je vrlo srećan i ponosan što je njegova rođaka Kneginja Jelisaveta nakon više decenija nepravde i velikih patnji za celu porodicu Karađorđević, dočekala dan kada joj je i zvanično vraćen bar deo onoga što joj pripada.

Nada se da će i druga konfiskovana imovina biti vraćena u što kraćem roku i mnogobrojnim drugim porodicama koje su doživele veliku nepravdu, navodi se u saopštenju.

Objekat je vraćen pravosnažnim i izvršnim rešenjem Agencije za restituciju, nakon prijateljskog dogovora sa predstavnicima Uprave za imovinu Republike Crne Gore o preuzimanju i predaji u posed i vlasničku državinu princezi Jelisaveti Karađorđević, saopštila je juče advokatska kancelarija Subotić-Homen, koja zastupa Karađorđeviće.

Imanje je bilo vlasništvo kneginje Olge Karađorđević, koja je, po zakonu, rehabilitovana.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kneginja Jelisaveta uselila se u "Vilu Crnogorku"

Izvor: RTS, 01.Jul.2014

Posle više decenija, kneginja Jelisaveta Karađorđević uselila se u "Vilu Crnogorka" u Užičkoj 1 u Beogradu. Vila je vraćena odlukom Agencije za restituciju, pošto je 1947. konfiskovana od njene majke, kneginje Olge...Ključ vile deca kneginje Olge čekaju decenijama. Tu su prethodnih godina bile...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.