Karađorđevići od sutra opet u Vili Crnogorka

Izvor: Blic, 30.Jun.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karađorđevići od sutra opet u Vili Crnogorka

Primopredaja “Vile Crnogorke” u Užičkoj 1 u Beogradu, koja je odlukom Agencije za restituciju vraćena nasledinicma kneginje Olge Karađorđević - princezi Jelisaveti Karađorđević i knezu Aleksandru Karađorđeviću, biće obavljena sutra.

Objekat im je vraćen pravosnažnim i izvršnim rešenjem Agencije za restituciju i nakon prijateljskog dogovora sa predstavnicima Uprave za imovinu Republike Crne Gore >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o preuzimanju i predaji u posed i vlasničku državinu princezi Jelisaveti Karađorđević, saopštila je advokatska kancelarija Subotić-Homen, koja zastupa Karađorđeviće.

U saopštenju se precizira da se radi o naturalnoj restituciji. Imanje je bilo vlasništvo kneginje Olge Karađorđević, koja je po Zakonu o rehabilitaciji rehabilitovana.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kneginja posle sedam decenija kod kuće

Izvor: Večernje novosti, 30.Jun.2014

KNEGINjA Jelisaveta i knez Aleksandar Karađorđević, deca namesnika kneza Pavla i kneginje Olge, prema pravosnažnom i izvršnom rešenju Agencije za restituciju, trebalo bi 1. jula da uđu u vilu „Crnogorka“, u Užičkoj 1, saznaju „Novosti“. Takav dogovor postignut je sa Vladom Crne Gore,...

Nastavak na Večernje novosti...

Karađorđevićima se vraća vila „Crnogorka“

Izvor: Danas, 30.Jun.2014

Primopredaja objekta u Užičkoj 1 u Beogradu, takozvane vile „Crnogorke“, koju je princezi Jelisaveti Karađorđević i knezu Aleksandru Karađorđeviću vratila Agencija za restituciju, po pravosnažnom i izvršnom rešenju, obaviće se danas u 11 časova, saopštila je advokatska kancelarija Subotić-Homen.

Nastavak na Danas...

Karađorđevići od danas opet u Vili Crnogorka

Izvor: Kurir, 01.Jul.2014, 08:09

BEOGRAD - Primopredaja "Vile Crnogorke" u Užičkoj 1 u Beogradu, vraćene naslednicima knjeginje Olge Karađorđević, biće obavljena danas...Vila je odlukom odlukom Agencije za restituciju vraćena nasledinicma kneginje Olge Karađorđević - princezi Jelisaveti Karađorđević i knezu Aleksandru...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.