Hotel Beograd ostaje u vlasništvu Železnica Srbije

Izvor: Studio B, 17.Maj.2013, 16:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hotel Beograd ostaje u vlasništvu Železnica Srbije

Železnice Srbije saopštile da u vlasništvu tog akcionarskog društva ostaje hotel "Beograd" jer je Ministarstvo finansija poništilo rešenje Agencije za restituciju da se vrati zakonskom nasledniku bivšeg vlasnika hotela.

 Kako se navodi, tu odluku Ministarstvo finansija i privrede je donelo jer su se Železnice Srbije i Republičko javno pravobranilaštvo žalili na odluku Agencije za >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << restituciju iz decembra 2012. da se hotel Beograd koji se nalazi u blizini glavne železničke stanice vrati nasledniku bivšeg vlasnika.

Dodaje se da hotelom Beograd decenijama upravlja železničko ugostiteljsko preduzeće Želturist. "Ne želeći da analiziramo motive i pobude Agencije za restituciju za donošenje prvobitne odluke, ovim je potvrđeno da je ona doneta nezakonito i da su na taj način srpske železnice bile grubo oštećene", navodi se u saopštenju.

Železnice Srbije navode da su u žalbi istakle i dokumentovale da Agencija za restituciju nije na pravno valjan način utvrdila aktivnu legitimaciju podnosioca zahteva za vraćanje imovine, jer ostavinski postupak bivših vlasnika pred nadležnim sudom nikada nije sproveden.

"Agencija za restituciju nije pravilno utvrdila ko je zapravo pravi vlasnik hotela Beograd od koga je objekat nacionalizovan, a zanemarena je i činjenica da je taj hotel u Listu nepokretnosti upisan kao državna svojina Srbije", piše u saopštenju.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hotel "Beograd" ostaje u vlasništvu Železnica

Izvor: Mondo, 17.Maj.2013

Hotel "Beograd", koji se nalazi nedaleko od železničke stanice u glavnom gradu, ostaje u vlasništvu Akcionarskog društva Železnice Srbije...Kako je danas saopštilo to preduzeće, Ministarstvo finansija i privrede je, kao drugostepeni organ, rešavajući žalbe Železnica Srbije i Republičkog javnog...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.