Gojković i Din o vraćanju imovine žrtava Holokausta

Izvor: Press, 22.Sep.2015, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gojković i Din o vraćanju imovine žrtava Holokausta

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković, sastala se danas sa specijalnim izaslanikom Stejt departmenta za pitanja holokausta Nikolasom Dinom, koji je u poseti Srbiji.
           Gojković je sa Dinom razgovarala o postupku donošenja zakona koji bi omogućio vraćanje imovine žrtava Holokausta bez živih naslednika, navedeno je u saopštenju predsednice Parlamenta. Din je rekao da SAD >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << podržavaju aktivnosti Srbije u cilju restitucije jevrejske imovine i da očekuje da Srbija usvoji i poseban zakon iz te oblasti. Gojković je izrazila spremnost na intenzivan rad Narodne skupštine od momenta kada predlog zakona bude upućen u skupštinsku proceduru, navodi se u saopštenju, u kom se dodaje da je sastanku prisustvovao i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi.
Pogledaj vesti o: Restitucija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.