Egereši: Nema kolektivne krivice

Izvor: S media, 12.Okt.2011, 21:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egereši: Nema kolektivne krivice

Šandor Egereši, predsednik Skupštine Vojvodine, preneo je Budimpešti svoje kritike na Zakon o restituciji Vlade Srbije.

Predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši danas je u Budimpešti izrazio žaljenje zbog toga što srpska vlada i skupština, tokom donošenja Zakona o restituciji, nisu uzeli u obzir Rezoluciju o nepriznavanju >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << kolektivne krivice koju je vojvođanski parlament usvojio još 2003. godine.

Prema njegovim rečima, oslobađanje od kolektivne krivice, koja je u prošlosti neopravdano nametnuta pojedinim nacionalnim zajednicama, doprinosi razvoju duha tolerancije i međusobnog uvažavanja svih nacija koje žive u Vojvodini.

Mađarska neće ometati Srbiju na putu ka EU

Zakon o restituciji sutra u Skupštini Srbije

Egereši: Pronaći napadače na srpske mladiće

"Duboko verujem u to da u Srbiji postoji kapacitet za to da se koriguju određene odredbe tog zakona”, dodao je Egereši, koji zajedno s potpredsednicom Skupštine Vojvodine Majom Sedlarević, u svojstvu posmatrača, učestvuje u radu 5. konferencije predsednika parlamenata država zapadnog Balkana.

U radu konferencije učestvuju predsednici ili potpredsednici paralmenata Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine i Mađarske, ali i najviši funkcioneri regionalnih predstavničkih tela i članovi diplomatskog kora akreditovanog u Budimpešti.

Jednodnevni skup, koji se tradicionalno održava u mađarskoj prestonici, ovoga puta je posvećen evropskim perspektivama zemalja regiona i bezbednosti.

Egereši je imao niz bilateralnih susreta, a razgovarao je i s predsednikom hrvatskog Sabora Lukom Bebićem i predsednikom crnogorskog parlamenta Rankom Krivokapićem, navodi se u saopštenju Kabineta predsednika Skupštine Vojvodine.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.