Antić: Restitucija imovine pred sudom u Strazburu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antić: Restitucija imovine pred sudom u Strazburu

BEOGRAD - Udruženje Mreža za restituciju u Srbiji tražiće zaštitu pred Međunarodnim sudom za ljudska prava u Strazburu ukoliko sa Vladom Srbije ne bude postignut dogovor o vraćanju nacionalizovane imovine, izjavio je danas predstavnik tog udruženja Mile Antić.

Na protestu ispred vlade Srbije, Antić je istakao da je „skandalozno da bilo koji ministar predočava javnosti da će biti donet zakon kojim će se regulisati pitanje javne imovine", odnosno da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << imovina koja je oduzeta biti poklonjena sadašnjim korisnicima, što je, kako je naveo, nedopustivo.

„Niko nas od predstavnika Vlade danas nije primio, što samo potvrđuje da Vlada izbegava elementarnu komunikaciju, a Ministarstvo finansija nije uradilo ništa da se dođe do nekog nacrta Zakona o restituciji", rekao je Antić.

Kako je početkom juna Antić istakao, starim zakonom o planiranju i izgradnji iz 2003. godine istekla su korisnička prava nad nacionalizovanom zemljom, ali rešenja kojima bi u svakom pojedinačnom slučaju to bilo i ozvaničeno nikada nisu izdata.

Na protestu ispred Vlade u Nemanjinoj okupilo se stotinak građana iz više gradova Srbije, a koji su svoje današnje okupljanje završili ispred zgrade Ministarstva finansija u Admirala Geprata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.