Vrhovni sud FBiH ukinuo rešenje o produženju pritvora Damiru Hadžiću

Izvor: Blic, 18.Jan.2017, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vrhovni sud FBiH ukinuo rešenje o produženju pritvora Damiru Hadžiću

Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je rešenje Kantonalnog suda u Sarajevu o produženju pritvora Damiru Hadžiću i vratio na ponovno odlučivanje, potvrdila je portparol Kantonalnog suda Sarajevo Amra Kovačević.

Kovačevićeva je pojasnila da će Kantonalni sud zakazati sednicu zatvorenu za javnost na kojoj će biti donesena nova odluka, a Hadžić do tada ostaje u pritvoru.

Ona je pojasnila da Vrhovni sud FBiH nije ukinuo mere pritvora, nego rešenje čime je postupak >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vraćen na početak.

Bivši načelnik sarajevske opštine Novi Grad Hadžić uhapšen je u akciji "Blok". Osumnjičen je za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja i tereti se da je iz opštinskog budžeta nezakonito isplatio više od milion KM bivšem poslaniku u Skupštini Kantona Sarajevo Esedu Radeljašu.

Pritvor Hadžiću bio je određen i zbog opasnosti od uticaja na svedoke, prikrivanja dokaza ili opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.