Potpisuju peticiju za ukidanje rijalitija

Izvor: BanjalukaLive.com, 02.Sep.2015, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potpisuju peticiju za ukidanje rijalitija

Protesti sa interneta krenuli su i na ulicu pa su mladi muzičari koncertom na Trgu Republike u Beogradu poslali poruka protiv bluda, razvrata i tuča Građani Srbije potpisuju onlajn peticiju protiv rijaliti šoua koji su "okupirali" TV stanice i neće stati dok ne skine sa ekrana Farmu, Parove, Velikog brata, Maldive, >> Pročitaj celu vest na sajtu BanjalukaLive.com << prenose beogradski mediji. Naime, za samo 48 sati više od 60.000 ljudi, uglavnih mladih, potpisali su online peticiju, koja je napravila haos na internetu, a u kojoj navode da su se digli protiv previše bluda, nemorala i propagiranja pogrešnih vrednosti. Građani Srbije su jasno i glasno rekli da ne mogu više da čekaju da se kulturne institucije probude i stanu u odbranu porodice i tradicije domaćinske Srbije, u kojoj se prvoj u Evropi jelo viljuškom i njegovale moralne vrijednosti, čojstvo i obrazovanje, a uvijek borilo protiv bluda i razvrata, piše Kurir. Protesti sa interneta krenuli su i na ulicu pa su mladi muzičari koncertom na Trgu Republike u Beogradu poslali poruka protiv rijaliti šou, programa koji su "okupirali" TV stanice u Srbiji. "Hoćemo kulturu a ne rijaliti", piše na transparentu koji je slučajno ili namjerno u utorak naveče razvijen preko puta Narodnog muzeja i Narodnog pozorišta u Beogradu. U grupi oko transparenta bio je i mladić L. V. (17) koji je rekao: "Ovaj protest na trgu može da spasi Srbiju! Moramo da spasimo Srbiju". (BLLIVE/Kurir, Foto: Printscreen)

Nastavak na BanjalukaLive.com...






Povezane vesti

Protesti protiv rijalitija se preselili na ulicu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Sep.2015

Studentska organizacija "Sistem vrednosti" i mladi muzičari sa Fakulteta muzičke umetnosti podržali su internet peticiju protiv rijaliti programa, akcijom "Hoćemo kulturu, a ne reality!"...Protesti sa interneta preselili su se i na ulice - grupa studenata je na Trgu Republike muzičkim koncertom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BanjalukaLive.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BanjalukaLive.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.