Vojvodina, evakuisano 188 putnika iz snežne blokade

Izvor: RTS, 01.Feb.2014, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojvodina, evakuisano 188 putnika iz snežne blokade

Na auto putu Novi Sad-Beograd tokom noći evakuisano 188 osoba. Putni pravac prema Subotici probijen. Žandarmerija započela evakuacije putnika iz međunarodnog voza koji je blokIran kod Vrbasa.

Snežni smetovi, vetar i blokade na putevima. Na auto-putu Subotica - Novi Sad, gde od 30 minuta posle ponoći traje akcija izvlačenja putnika, do sada je evakuisano 188 osoba. 

Načelnik Sektora Ministarstva unutrašnjih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << poslova za vanredne situacije Predrag Marić rekao je da su evakuisani su putnici iz 51 vozila i tri autobusa i dodao da je probijen putni pravac prema Subotici.

"Cele noći je Vojska Srbije, Žandarmerija, Sektor za vanredne sitaucije i Sektor za puteve Srbije vodilo je borbu za oslobađanje vozila pri čemu je angažovano 48 mašina", rekao je Marić.

Prema njegovim rečima, Žandarmerija je počela evakuaciju putnika iz međunarodnog voza koji je blokiran kod Vrbasa.

"Putnici se dobro osećaju", rekao je Marić i dodao da je i dalje na snazi vanredna situacija u Zrenjaninu i Pančevu.

Na pruzi Beograd-Subotica, između Zmajeva i Vrbasa, zbog zavejane teretne lokomotive, blokirana su dva međunarodna voza na relaciji Beograd-Budimpešta, odnosno Budimpešta-Beograd. U železnicama Srbije kažu da ukupno ima oko 100 putnika.

Zbog olujnog vetra i snežnih nanosa, koji dostižu visinu i do tri i po metra, za saobraćaj je zatvoren granični prelaz Horgoš, a nadležni apeluju na građane da bez preke potrebe ne kreću na put.

U Zrenjaninu i Pančevu je proglašena vanredna situacija. Svega nekoliko sati pošto je evakuisan i poslednji zavejani na putu Perlez - Stajićevo, ta deonica je ponovo postala neprohodna, zbog vozila koja su se poprečila na putu. Nema mnogo snega, ali je zbog jakog vetra, sav sneg na putu.

Vetar u Vršcu već dva dana duva nesmanjenom snagom. Jutros je zabeležena maksimalna brzina vetra od kada se meri savremenim uređajima - 168 kilometara na sat. Magistralni put Pančevo-Vršac-Vatin prohodan je samo za putnička vozila. Odblokirano je 30-tak zavejanih kamiona. Vozovi neće saobraćati do ponedeljka.

U opštini Opovo neprohodan je put Sakule-Baranda. U zavejanim Sakulama nema ni struje ni vode.

Pet sela u Svrljiškom kraju odsečeno je od sveta. Komunalne službe čiste smetove, ali se oni zbog jakog vetra brzo ponovo stvaraju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vojvodina, evakuacija putnika iz snežne blokade

Izvor: RTS, 01.Feb.2014

Na auto putu Novi Sad-Beograd tokom noći evakuisano 188 osoba. Putni pravac prema Subotici probijen. Žandarmerija započela evakuacije putnika iz međunarodnog voza koji je blokIran kod Vrbasa...Snežni smetovi, vetar i blokade na putevima. Na auto-putu Subotica - Novi Sad, gde od 30 minuta posle ponoći...

Nastavak na RTS...

EVAKUISANI: Žandarmerija spasla 100 putnika iz dva zavejana voza kod Vrbasa!

Izvor: Kurir, 01.Feb.2014

Telefoni za pomoć zavejanima i kontakt sa hitnim službama: 011 228 2910 i 011 228 9208. Do jutros 200 osoba, 49 vozila i tri autobusa izvučeno iz smetova. Cele noći su Vojska Srbije, Žandarmerija, Sektor za vanredne situacije i Sektor za puteve Srbije vodili borbu za oslobađanje vozila na putu...

Nastavak na Kurir...

Borba sa smetovima, evakuisano 188 putnika

Izvor: BKTV News, 01.Feb.2014

Na auto-putu Novi Sad-Beograd tokom noći evakuisano oko 200 osoba. Putni pravac prema Subotici i dalje blokiran. Žandarmerija započela evakuacije putnika iz međunarodnog voza koji je blokiran kod Vrbasa.. Načelnik Sektora Ministarstva unutrašnjih poslova za vanredne situacije Predrag Marić rekao...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.